Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Općina Lipovljani prijavila drugu fazu projekta „Zaželi“ vrijednog 1.390.200,00 kuna

Zaposlit će se 15 žena koje će brinuti o 90 korisnika

Zaposlit će se 15 žena koje će brinuti o 90 korisnika

Uspješno je prijavljen projekt Općine Lipovljani, „Zaželi i ostvari II“, kojim će se zaposliti 15 žena s područja općine Lipovljani na vremenski period od godinu dana, koje će brinuti o 90 krajnjih korisnika programa, uglavnom starijih i nemoćnih osoba.

Cilj ovog projekta je ženama u nepovoljnom položaju na tržištu rada omogućiti pristup zapošljavanju, osnažiti i unaprijediti njihov radni potencijal, kako bi se ublažile posljedice njihove nezaposlenosti, te potaknuti socijalnu uključenost  i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika (osobe starije životne dobi, osobe u nepovoljnom položaju ili osobe s invaliditetom na području općine Lipovljani.)

Ciljane skupine ovog projekta su nezaposlene žene s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem, koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih osoba HZZ-a, s naglaskom na teže zapošljive skupine  u lokalnoj zajednici, kao što su npr. žene starije od 50 godina,  žene s invaliditetom, žrtve trgovanja ljudima, žrtve obiteljskog nasilja, beskućnice, azilantice, te mlade žene koje su izašle iz sustava skrbi.

Partneri na ovom projektu su HZZ PU Kutina i Centar za socijalnu skrb Novska.

Ovo je drugi ovakav projekt na području Općine Lipovljani. Podsjetimo, prije dvije godine započela je prva faza projekta, vrijednog 1,6 milijuna kuna, kojim se zaposlilo 8 žena s područja općine Lipovljani na period od 2 godine.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.