Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Ivo Žinić: “Ovo su konstrukcije, neistine i medijski linč!”

“Spreman sam i odstupiti”

"Spreman sam i odstupiti"

„Konstrukcije, neistine i i medijski linč protiv mene i moje obitelji“, rekao je sisačko-moslavački župan Ivo Žinić odgovarajući na novinarski upit vezan uz korištenje nekretnine u Glini koja je u vlasništvu države, a u kojoj živi od 1995. godine

Kao dragovoljac i časnik HV-a oslobađao sam ovaj kraj, obnavljao i sad sam ga spreman izgrađivati, istaknuo je župan Žinić

 

 

Novinari su ga pitali i planira li iseliti iz državnog stana u Borovju.

Dodao je kako je prema njemu krenula hajka i kao prema glavnom inženjeru poslijeratne obnove obiteljskih kuća. Sve što je iskonstruirano – izmišljeno je, to se sad vidi, kazao je. Niti boravi u više nekretnina, niti ga je Ministarstvo branitelja htjelo izbaciti iz stana, tvrdi.

 

 

U javnosti ovo ne izgleda dobro, komentirao je potpredsjednik Vlade RH Boris Milošević

 

 

„Da Žinić posjeduje četiri nekretnine – nije točno. Žinić je nakon 20 godina što živi u kući koju je trebao dobiti, ali nije zbog šutnje administracije i nekih drugih stvari, naslijedio trećinu roditeljske kuće u Marinbrodu”, a stan u Borovju su, kaže Žinić, koristili neko vrijeme jer su tamo boravili kao prognanici. Sinovi su ostali tamo neko vrijeme a 2008. za taj stan je prekinut postupak za darovanje. Novinare je pitao: Je li vam neugodno kad iznosite neistinite informacije?”

Sve afere, bile istinite ili neistinite nisu ni lijepe ni ugodne. Vladi ova ne nanosi štetu jer gospodin Žinić nije član Vlade, kazao je ministar obrazovanja Radovan Fuchs komentirajući Žinićev slučaj. Na pitanje novinara smatra li da Žinić treba odstupiti odgovorio je: “Ja ne smatram ništa u ovom slučaju, jer imam premalo podataka. Moj sud ćete dobiti kad budem imao sve relevantne činjenice i u ovom trenutku se ne osjećam pozvanim da bilo kome sudim”.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.