Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Grad Petrinja pomaže obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima

Interventni otkup svih tržišnih viškova

Grad Petrinja je u svrhu pomoći obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima pogođenim katastrofalnim potresom, započeo obavljati interventni otkup svih tržišnih viškova gotovih proizvoda koje proizvode OPG-i sa područja grada Petrinje, istaknuo je petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović.

„Rekao sam, sve, baš sve što naši OPG-i proizvedu, mi ćemo kupiti kao Grad. Ja to želim kupiti. Ako ne možemo prodati, onda ćemo podijeliti kroz Crveni križ, nema šanse da nešto bacimo. Mi ne smijemo baciti niti jedan proizvod“, istaknuo je Dumbović.

Najavio je i realizaciju projekta besplatne tržnice. „To će biti jedna besplatna tržnica, tržnica u koju će ljudi doći i uzeti taj proizvod. Međutim, neće moći doći baš svatko, već one skupine koje su ugrožene i kojima treba. Utorkom ili subotom da zavrtimo taj “muving” na našoj tržnici i da ti naši OPG-i, taj proizvod kojeg oni proizvode da ga donesu i grad će ga otkupiti. Jednostavno sam to odlučio, hoće li to biti dobro, što će tko reći, mene više puno ne brine, ali znam da želim napraviti dobro djelo za Petrinjke i Petrinjce“, rekao je Dumbović.

Za sve informacije, OPG-ovci se mogu obratiti Marijeti Grabovac Zec na broj mobitela 099/323-9602 kao i putem elektroničke pošte na marijeta.grabovac@petrinja.hr.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.