Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Zlatko Đurkin donirao 100 tisuća kuna Općini Majur za sanaciju šteta od potresa

U Općini Majur gotovo 300 objekata stradalo je u potresu

U Općini Majur gotovo 300 objekata stradalo je u potresu

Zlatko Đurkin, vlasnik poduzeća Đurkin d.o.o., Bat d.o.o. i Galerija Sjever d.o.o. iz Čakovca uplatio je 100.000,00 kuna donacije za oporavak potresom pogođene Općine Majur. U subotu 02.01.2020. godine, Zlatko Đurkin je u pratnji svoje supruge Ruže i fra Tomislava Božičeka, župnika Župe sv. Antuna Padovanskom u Čakovcu posjetio Općinu Majur te je s načelnicom Općine Klementinom Karanović obišao obitelji čije su kuće teško stradale.

Tom je prilikom najavio da će njegove tvrtke pomoći i donacijom građevinskog materijala te izgradnjom kuće za obitelj koja je najviše stradala.

„Općini Majur sam uplatio donaciju jer cijenim rad i zalaganje zastupnice u Hrvatskom saboru Marijane Petir koja nas je i povezala s načelnicom Općine Majur Klementinom Karanović. Pravi je uspjeh voditi malu Općinu danas na Banovini a briga koju načelnica Karanović izražava za svakog svog stanovnika i nastoji mu osigurati dostojan život u vrlo izazovnim uvjetima, hvale je vrijedna i zaslužuje svaku podršku. Kao dijete koje je odraslo na selu, imam poseban osjećaj za ruralne sredine i ne želim da one u ovoj nedaći ostanu zaboravljene“, rekao je Zlatko Đurkin.

Ovu vrijednu donaciju načelnica Općine Majur Klementina Karanović primila je sa suzama zahvalnicama, duboko dirnuta gestom obitelji Đurkin, istaknuvši da „ upravo ono što najviše sada treba stanovnicima stradale Općine Majur jest građevinski materijal i financijska pomoć kako bi što prije stvorili uvjete za normalan život obiteljima koje su stradale u potresu“.

U Općini Majur gotovo 300 objekata stradalo je u potresu. Nitko ne želi napustiti svoje domove a neki objekti nisu više primjereni za život pa je potrebno osigurati grijane kućice za te obitelji i što prije pristupiti obnovi kuća stradalih u potresu kako bi i ovo malo stanovnika koji žive na Banovini ostalo na svojoj rodnoj grudi. Nakon posjeti Općini Majur, obitelj Đurkin i fra Tomislav Božiček obišli su crkve i samostane koje su stradale tijekom ovog potresa na području Sisačke biskupije a kojima upravljaju franjevci te su im izrazili svoju ljudsku bliskost i ponudili pomoć.

 

obitelj đurkin 2

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.