Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Za kvalitetnije odvajanje papira i plastike na području grada Novske

Nabavljeno novo komunalno vozilo

Nabavljeno novo komunalno vozilo

Gradsko komunalno poduzeće Novokom d.o.o. u ožujku ove godine prijavilo se na otvoreni natječaj za „Nabavu komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpada“ iz programa Konkurentnosti i kohezije 2014.-2020. financirano sredstvima iz EU. Nakon provedenih provjera dana 22. srpnja 2020. godine potpisan je Ugovor o nabavi komunalnog vozila između Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te tvrtke Novokom.

Nakon provedenog otvorenog postupka javne nabave odabrana je tvrtka „Gradatin“ d.o.o. iz Zagreba.

Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi 1.289.496,66 kuna od čega su odobrena maksimalna bespovratna sredstva u iznosu od 1.096.072,16 kuna (85%).

 

NOVOKOM_KAMION_041220_5

Tvrtka Gradatin isporučit će tvrtki Novokom kamion marke MAN TGM 18.290 s nadogradnjom tvrtke FARID u obliku potisne ploče zapremine 16 m3. Isporuka kamiona bit će prije ugovorenog roka.

Ovim kamionom prikupljati će se odvojeni otpad (papir i plastika) iz plavih i žutih kanti od kućanstava. Ovo je drugi novi kamion za odvoz otpada koji je tvrtka Novokom nabavila ove godine, te je na taj način u cijelosti obnovljen vozni park za gospodarenje otpadom koji je bio starosti 15 godina.

 

NOVOKOM_KAMION_041220_3

Aplikaciju projekta i njegovo provođenje za tvrtku Novokom provodi Novljanska razvojna agencija NORA.

“Provedba projekta od velike je važnosti za sve građane grada Novske upravo u cilju kvalitetnijeg odvajanja ovih vrsta otpada te kasnije njihove uporabe. Izuzetno je važan i čimbenik da će se na ovaj način smanjiti i količina otpada koja se odlaže na deponiju komunalnog otpada Kurjakana, te ćemo se lakše približiti ciljevima propisanih zakonskih odredbi oko smanjenja količine odloženog otpada tijekom godine na deponije”, ističu iz Novokoma.

Klučeve novog vozila direktoru Novokoma uručio je gradonačelnik Novske Marin Piletić.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.