Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Priprema i realizacija niza projekata u SMŽ

Planirana je uspostava 45 e-punionice na području cijele županije

Sisačko-moslavačka županija u pripremi ima niz projekata , a jedan od njih je Istraživačko-razvojni-proizvodni centar za baterije i dizajn i proizvodnju namještaja – Projektom je predviđena uspostava istraživačko-razvojno-proizvodnog centra za baterije i dizajn i proizvodnju namještaja u Poduzetničkoj zoni Glina. Vrijednost je 150 milijuna kuna.

Još jedan od projekata je projekt“ 100 plastenika za razvoj proizvodnje i zapošljavanje poljoprivrednika  – nabava, montaža i opremanje 100 plastenika na području SMŽ.  Mogu se prijaviti već postojeći poljoprivrednici, ali i nezaposlene osobe. Vrijednost ovog projekta je 40 milijuna kuna.

Podsjetimo kako je Europski Zeleni plan jedan od šest prioriteta Europske komisije , a u našoj županiji projektom „Smanjenje emisije CO2 u Sisačko-moslavačkoj županiji planirana je uspostava 45 e-punionica na području cijele Sisačko-moslavačke županije, odnosno po tri u svih sedam  gradova te po dvije u 12 općina.  Projektom je predviđena i izgradnja fotonaponske centrale od 8,2 MWh koja proizvodnjom električne energije pokriva potrebe svih 202 objekta u vlasništvu Sisačko-moslavačke županije. Vrijednost ovoga projekta je 120 milijuna kuna.

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.