Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Grad Novska: Potpore za poduzetnike početnike rastu!

U 2021. godini poticajne mjere i za svakog novozaposlenog

U 2021. godini poticajne mjere i za svakog novozaposlenog

Tijekom narednih dana sredstva potpore primit će deset poduzetnika, što je nastavak poticanja obrta i poduzetnika početnika od strane Grada Novske i Hrvatskog zavoda za  zapošljavanje. I pored krize s koronavirusom kroz mjere potpora dodijeljeno je preko dva milijuna kuna izravnih potpora

Gradonačelnik Grada Novske, Marin Piletić

 

 

Gradonačelnik naglašava kako je ovaj program poticanja malog i srednjeg poduzetništva vrlo koristan i učinkovit

 

 

Ugovor o dodijeli sredstava potpisala je Ružica Tutić, vlasnica Frizerskog obrta „Rose“ u Zagrebačkoj ulici. Kaže kako se frizerskim poslom bavi šest godina, te se ohrabrena poticajnim mjerama Grada Novske i HZZ-a odlučila ući u poduzetničke vode i otvoriti vlastiti salon.

Sredstva je primio i Ivica Križanić, vlasnik OPG-a „Križanić“ iz Borovca za proizvodnju tradicionalnih suhomesnatih proizvoda. Smatra da „svaka sredstva u krizno doba dobro dođu“.

 

 

Križanić je dodao

 

 

„S dodjelom sredstava nastavljamo i u 2021. godini. Već sada znamo da će HZZ naredne godine povećati visine potpore za samozapošljavanje poduzetnicima početnicima do 130 tisuća kuna“ istaknuo je Piletić

 

 

Gradonačelnik dodaje kako je Grad Novska, zahvaljujući provedenim potporama, jedini grad na području županije u kojemu broj otvorenih obrta raste.

 

PODUZETNICI_SREDSTVA_3PODUZETNICI_SREDSTVA_2PODUZETNICI_SREDSTVA_4


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.