Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

O izgradnji Gradske tržnice u Popovači

Potrebno je kreditno zaduženje

Gradski vijećnici u Gradskom vijeću Grada Popovače na prošloj su sjednici aktualizirali temu korištenje kredita za projekt izgradnje gradske tržnice te dogradnje Dječjeg vrtića Popovača. O korištenju kreditnih sredstava gradonačelnika je upitao vijećnik Danijel Sučija (HDZ).

Gradonačelnik Josip Mišković u odgovoru je istaknuo kako se kreditna sredstva HBOR-a neće koristiti za projekt dogradnje Dječjeg vrtića Popovača. Obveze Grada prema izvođaču su podmirene te se očekuje isplata preostalih financijskih sredstava od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Što se tiče projekta izgradnje tržnice, potrebe za kreditnim sredstvima će biti.

 

 

S Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u 2019.godini potpisan je Ugovor za sufinanciranje uređenja Tržnice. Procijenjeni iznos potpore je 5,1 milijun kuna, a projektom će se obuhvatiti rekonstrukcija dijela zgrade, izgradnja nadstrešnice i izvedba platoa otvorenog dijela tržnice. Ukupna vrijednost ove investicije je 5,2 milijuna kuna, a razlika se odnosi na izgradnju pristupne prometnice koja se smatra neprihvatljivim troškom te će je Grad financirati samostalno.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.