Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Najavljene prve snježne padaline

U zimskim uvjetima na cesti jedino pomažu oprema, oprez i odgovornost

Hrvatske ceste podsjećaju vozače na potrebu za dodatnim oprezom u prometu:

“Prema prognozi DHMZ-a tijekom sutrašnjeg dana očekuje se prvi snijeg, posebice u gorskim krajevima, Gorskom kotaru i Lici. Obzirom na to da se radi o prvim ovogodišnjim snježnim padalinama, apeliramo na vozače da spremni krenu na put te da svoju vožnju prilagode uvjetima na autocesti. Ekipe zimske službe HAC-a spremne su za zimske uvjete na autocestama, međutim u zimskim uvjetima da bi vožnja bila što sigurnija potrebna je dodatna odgovornost i samih korisnika.

Poruke vozačima: Pripremite svoje vozilo za zimske uvjete, ne krećite na put bez adekvatne zimske opreme! Dok traju snježne padaline brzinu vožnje potrebno je prilagoditi trenutnim uvjetima i ograničenjima na autocesti.  Ne zaustavljajte vozilo na zaustavnoj traci i u tunelima zbog postavljanja lanaca, stanite na odmorištu. Oprez zbog moguće poledice na vijaduktima i izlasku iz tunela. Ne pretječite ralicu.

Molimo sve korisnike da prije putovanja provjere stanje na cestama na mrežnoj stranici www.hac.hr ili www.hak.hr.  U slučaju izvanrednih situacija u prometu sve obavijesti šalju se putem prometnog servisa HAK-a, stoga je važno uključiti radioprijamnik  u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS). Sve dodatne informacije mogu se dobiti na besplatnom info telefonu 0800 0422.”

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.