Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Gradsko vijeće Kutine usvojilo proračun za 2021. godinu

Iznosi 257 milijuna kuna

Iznosi 257 milijuna kuna

Gradsko vijeće Kutine usvojilo je proračun za 2021. godinu u iznosu od 257 mln kn, što je najveći proračun Grada Kutine do sada. „Budući da je realizacija proračuna za ovu godinu 163 mln kn možemo reći da smo visoko postavili letvicu“, rekao je na početku predstavljanja gradonačelnik Kutine Zlatko Babić, te naveo kapitalne projekte za naredno razdoblje.

„Prvenstveno mislim na projekt izgradnje novog Dječjeg vrtića za koji smo ishodili sve dozvole i nakon donošenja proračuna krenut ćemo s  realizacijom investicije. Sljedeće je izgradnja zgrade zajedno s  mostom preko Kutinice što će dati funkcionalnost novom trgu. Stambeno bi tom zgradom i zbrinuli HRVI branitelje koji su nezbrinuti. Nastavljamo s projektom Aglomeracija gdje smo rezervirali određena sredstva, nastavljamo s potporom gospodarstvenicima. Nismo zaboravili niti umirovljenike i planiramo dodjelu uskrsnica i božićnica , a nastojat ćemo realizirati i Dom za starije i nemoćne u suradnji sa SMŽ koja je taj projekt stavila i u proračun za sljedeću godinu. Radi se na realizaciji projekta rada škola u jednoj smjeni, što će početi sljedeće godine bar na jednoj školi, te će se posebna pozornost posvetiti poboljšanju poslovnog okruženja u poslovnim zonama i industrijsko logističkoj zoni”. rekao je gradonačenik predlažući proračun.

 

gv 35. 2020 crnac

Pročelnik za financije Ivan Crnac objasnio je da su razlozi za tako velik proračun očekivana sredstva iz EU, te povećanje poreznih prihoda i pomoći iz državnog proračuna. “Ulagat će se velika sredstva u kapitalne investicije poput novog dječjeg vrtića, ceste, a zadržati standard ustanova, sporta, kulture, obrazovanja. U smislu pronatalitetne politike i dalje je tu pomoć za udžbenike, a u proračunu su i sredstva za rad svih udruga”, kaže Crnac.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.