Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

1,2 milijuna kuna za razvoj poljoprivrede na području grada Popovače

Značajan dio sredstava dodijeljen je vinarima

Grad Popovača je i ove godine izdvojio 1,2 milijuna kuna za poljoprivredu, a značajan dio tih sredstava dodijeljen je proizvođačima vina  ističe gradonačelnik Popovače Josip Mišković. „Jedna od mjera koja je direktno uključena za sve vinare je poticaj u iznosu od 3 kune po sadnici novo posađene sorte. Jasno, ograničili smo to na iznos do 15 000 kuna po OPG-u kako bi zadovoljili potrebe svih naših vinogradara. Također, uz ovu mjeru, subvencioniramo osiguranje, okrupnjavanje posjeda,  kalcizaciju  zemljišta, kao i niz drugih vezanih uz samu proizvodnju vinove loze i vina.“ – napomenuo je gradonačelnik.

Moslavačka vina iznimno su dobre kvalitete stoga ni ne čude brojne nagrade koje uvelike pomažu pri samom plasmanu na tržište.  Upravo zbog toga, bez obzira na poteškoće, posebice na mraz koji je i ove godine uništio dio uroda, moslavački se vinari i vinogradari planiraju u godinama koje slijede modernizirati i širiti.

Uzgoj vinove loze tradicija je moslavačkog kraja. Na korijenima nekadašnjeg Moslavačkog vinogorja razvio se veliki broj proizvođača, kako onih profesionalnih, tako i  amaterskih, te vinogradarstvo predstavlja jednu od značajnih grana poljoprivrede na području grada Popovače.


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.