Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Zlatko Žagar – samostalna izložba u čast Ferdi Kovačeviću, velikanu hrvatskog slikarstva

U povodu 150 godina od rođenja slikara

U povodu 150 godina od rođenja slikara

Među najupornijim i autorima koji su najdugovječniji na likovnoj sceni Novske zasigurno se smjestio  Zlatko Žagar, slikar čiji se rad razvijao, a tehnika dotjerana do savršenstva. Samostalnom izložbom „Hommage Ferdi Kovačeviću“  u Galeriji POU Novska, Žagar s 24 rada koje izlaže, odužio se velikom hrvatskom slikaru čiji su ga motivi na slikama na početku njegovog rada privukli.

Žagar slikama ulja na platnu slavi djela Ferde Kovačevića, a u povodu 150 godina rođenja slikara čije je slikarski i životni put predstavila prof. Danijela Pauković.

„Mjesecima marljivo radeći u svom ateljeu, Zlatko je odajući izuzetno poštovanje Ferdi Kovačeviću i njegovom stvaralaštvu, ponavljao motive i slikarsku tehniku“, u predgovoru kataloga piše Vjekoslav Pešut, likovni pedagog i slikar.

Zlatko Žagar istaknuti je član novljanskog slikarskog kruga, Društva likovnih autora Novska, prvu samostalnu izložbu priredio je 1989. godine u Novskoj, izlagao je i u Zagrebu, Varaždinu, Sisku i drugim mjestima u Hrvatskoj kao i u inostranstvu. Sudjeluje na likovnim kolonijama, izlaže na skupnim izložbama članova DLAN-a, a kao voditelj Škole crtnja, uči mlade slikarskim vještinama.

Izložbu je otvorio gradonačelnik Marin Piletić,a radovi se mogu razgledati do kraja studenoga, nakon čega izložba seli u Zagreb.

 

ZAGI_4

ZAGI_3

ZAGI_2

ZAGI_5

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.