Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Terenska nastava polaznika Ratne škole u Sisačko-moslavačkoj županiji

Upoznavanje sa vojnom poviješću ovoga područja

Upoznavanje sa vojnom poviješću ovoga područja

Hrvatsko vojno učilište “Franjo Tuđman” – Ratna škola „Ban Josip Jelačić“, najviša je vojno obrazovna institucija u Republici Hrvatskoj, koja obrazuje visoke časnike oružanih snaga kao i druge državne dužnosnike. Poseban naglasak u Ratnoj školi se daje razvoju polaznika kao karakternih strateških lidera koji mogu kritički i kreativno razmišljati u složenom i neizvjesnom globalnom okružju.

 

Image00016

 

Polaznici 23. naraštaja Hrvatskog Vojnog učilišta “Franjo Tuđman” – Ratne škole „Ban Josip Jelačić“, u okviru izobrazbe provode studijsko putovanje. U sklopu terenske nastave, danas su u posjetu  Sisačko-moslavačkoj županiji. Primio ih je i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić

 

 

Župan je polaznike škole upoznao i sa gospodarskom slikom u županiji

 

 

Nastavno putovanje pohađa 17 polaznika, 11 polaznika su visoki časnici Oružanih snaga RH, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva vanjskih poslova i Hrvatske vatrogasne zajednice, a polaznici 23.  naraštaja Hrvatskog Vojnog učilišta “Franjo Tuđman” – Ratne škole „Ban Josip Jelačić“, su i pripadnici oružanih snaga, Bosne i Hercegovine, Republike Sjeverne Makedonije, Crne Gore i Slovenije.

 

Image00017

 

Danas smo se došli upoznati s bogatom vojnom poviješću na ovom području , rekao je načelnik Ratne škole, brigadir Mijo Kožić

 

 

Imali smo prigode čuti i o 200 kilometara granice Republike Hrvatske i EU

 

 

Brigadir Kožić zahvalio je Sisačko-moslavačkoj županiji i županu Ivi Žiniću na potpori programu, kao i na svim informacijama važnima za izobrazbu polaznika ove škole.

 

Image00004Image00008Image00001

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.