Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Proračun Grada Kutine u 2021. godini bit će 287 milijuna kuna

Realizirat će se niz kapitalnih investicija

Realizirat će se niz kapitalnih investicija

Proračun Grada Kutine za 2021. godinu predložen je u visini 257 milijuna kuna. Nacrt proračuna online je predstavio gradonačelnik Zlatko Babić. Ovo je, do sada, najviši iznos proračuna, a u njega su uključena i sredstva za projekte koji se financiraju iz europskih fondova, kao i sredstva svih korisnika proračuna koja se preuzimaju u gradsku riznicu. Ovogodišnji  proračun je na razini 181 milijuna kuna, a realni su prihodi oko 80 milijuna kuna.

“Ove godine završili smo niz investicija energetskih obnova zgrada, asfaltiranja ulica, započeli smo  izgradnju odnosno rekonstrukciju novog doma u Banovoj Jaruzi vrijednu preko 10 milijuna kuna, nastavljena je izgradnja pješačko biciklističkih staza, a imali smo i niz aktivnosti u prigradskim naseljima i domovima, a s time nastavljamo i u sljedećoj godini”, rekao je Babić predstavljajući proračun.

„Realizirat ćemo i nove investicije,  a to ovisi i o novoj financijskoj omotnici za povlačenje EU sredstava.“

Nije se odustalo  od projekta izgradnje POS-ove zgrade na Trgu dr. Franje Tuđmana, što je uvjetovano izgradnjom mosta preko Kutinice, a što ulazi i  kao kapitalna investicija u proračun za 2021. Druga velika investicija je izgradnja novog Dječjeg vrtića pokraj OŠ “Zvonimira  Franka“ čime bi se riješile postojeće liste čekanja. “To je rezultat rada ove Koalicije koja je preuzela odgovornost za vođenje grada i nadam se da će u sljedećem mandatu nakon izbora u svibnju i dalje nastaviti raditi u istom stilu i sa istim zamahom”, rekao je Babić.

 

125553871_400884087719730_3524079883236881339_n


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.