Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Novska uz nova EU sredstva postaje i “središte digitalne tehnologije”

Gosti isprobali „virtualnu stvarnost“ u gaming centru PISMO2

Gosti isprobali „virtualnu stvarnost“ u gaming centru PISMO2

Potpisivanjem Sporazuma o suradnji u PISMU2, otvorila se mogućnost za dobivanje milijun eura, sredstva kojima bi Novska postala „središte digitalne tehnologije“. Ova EU sredstva namijenjena su promicanju pri digitalnom povezivanju unutar Europske Unije.

U Poduzetničkom inkubatoru PISMO 2, Sporazum iz Javnog poziva koji je raspisalo Ministarstvo gospodarstva, potpisan je s Institutom za fiziku, Fakultetom organizacije i informatike iz Varaždina, Fakultetom PAR iz Rijeke te tvrtkom Heršnet, a kako je rekao Mario Čelan, direktor Županijske razvojne agencije SiMoRa, „ovim će se unaprijediti postojeća znanja i otvoreni startupovi“.

Kroz ovaj projekt želimo nadograditi Poduzetnički inkubator  za razvoj video igara s „umjetnom inteligencijom“ uz povezivanje svih sudionika. Sporazum će omogućiti i dovođenje vrhunskih stručnjaka i predavača iz svijeta“,  dodaje Čelan.

 

 

Kaže kako je do sada kroz aktivnosti PISMA, uz brojne kontakte iz svijeta, ostvarena i suradnja s New York University i Malezijom, što će biti poticaj novim tehnologijama da nađu svoje mjesto i u Novskoj.Krenulo se malim koracima,  a sve se sada razvija u  gigantski centar za razvoj videoigara, uskoro  i „središte digitalne tehnologije“ u Novskoj.Trebalo je tri godine napornog rada da ideje postanu stvarnost, a gosti su mogli isprobati „virtualnu stvarnost“ u gaming centru PISMO2.

 

GAMING_191120_10-novska-1200x800

GAMING_191120_12-novska-1200x800

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.