Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Novi projekti Grada Novske – uređenje Društvenog doma u Paklenici i otvaranje prostora za „drvni centar“

Ciljana skupina projekta “ProBUDI VJEŠTinu” su nezaposlene osobe, pripadnici ranjivih skupina

Ciljana skupina projekta "ProBUDI VJEŠTinu" su nezaposlene osobe, pripadnici ranjivih skupina

Stari Društveni dom u Paklenici kroz projekt „Centar za ruralni razvoj“ očekuje adaptaciju i opremanje. Revitaliziracija prostora omogućit će provođenje raznih sadržaja. S predstojećim aktivnostima upoznati su članovi Mjesnog odbora i mještani, a uređenje prostora Doma je od općeg interesa jer se njime unapređuje kvaliteta društvenog života u naselju Paklenica.

Projekt je pripreman u Razvojnoj agenciji „NORA“ Novska.

Ravnateljica NORA-e Vida Iličić predstavila je jedan od projekata koji će se provoditi u Društvenom domu u Paklenici. Kako je rekla, jedan dio prostora uredit će se za provođenje projekta „proBUDI VJEŠTinu“ za rad s drvetom, „za poslovanje društvenog poduzeća ponovne uporabe drveta i predmeta od drveta na području Novske“.

Ravnateljica Razvojne agencije NORA, Vida Iličić

 

Nositelj aktivnosti je Udruga mladih Novska u suradnji s partnerima, Udrugom hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Novska i Razvojnom agencijom NORA.

Stručna suradnica za EU fondove pri NORA-i, Danijela Udovčić, kaže da projekt nosi zapošljavanja, te dodaje „ciljana skupina su nezaposlene osobe, pripadnici ranjivih skupina, hrvatski branitelji, osobe s invaliditetom, mladi do 29-te godine života, žene iz ruralnih područja i drugi s područja Grada Novske“.

Danijela Udovčić

 

Rok provedbe ovog projekta je dvije godine, a projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.183.235 kuna.

 

PAKLENICA_3-novska-1200x800

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.