Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Novi projekt petrinjske Udruge IKS uz podršku Veleposlanstva Republike Francuske

‘Zajedničko podrijetlo dijaloga’

'Zajedničko podrijetlo dijaloga'

‘Zajedničko podrijetlo dijaloga’ novi je projekt Udruge IKS iz Petrinje, a podrška u njegovoj provedbi dobivena je od Veleposlanstva Republike Francuske u Hrvatskoj. Više o projektu rekla je Gordana Paton iz Udruge IKS.

 

 

Projekt je trenutno u tijeku, prošli mjesec održan je trening u samoj Petrinji i to s francuskim partnerima, što je bio prvi dio projekta koji se odvija i dalje i to kroz škole Sisačko – moslavačke županije.

 

 

Trenutno je u pripremi drugi dio projekta ‘Zajedničko podrijetlo dijaloga’ jer se s obrazovnim ustanovama u županiji mora dogovoriti kako realizirati radionice s obzirom na epidemiološku situaciju, pojašnjava Gordana Paton iz petrinjske Udruge IKS.

 

 

Ovo je prvi puta da Udruga IKS dobiva potporu Veleposlanstva Republike Francuske, što im je iznimno drago.

 

 

Udruga Pistes Solidaires osnovana je 2002. godine s ciljem podizanja svijesti o globalnim problemima i ukazivanja na potencijale za promjene. Njihov rad na obrazovnom polju temelji se na četiri UNESCO-ova stupa učenja: učiti znati, učiti raditi, učiti biti i učiti živjeti zajedno.

Europska komisija priznaje Pistes-Solidaires kao europsku nevladinu organizaciju. Ovo priznanje znači da je organizacija jedna od najvažnijih u Europi u području rada s mladima. Udruga IKS surađuje s Pistes Solidaires od 2012. godine kada su započeli partnerstvo u sklopu projekata mobilnosti za mlade. Trenutno, osim mobilnosti, partneri su u različitim projektima koji pokrivaju 3 kontinenta. Identificirajući potencijal daljnjeg razvoja partnerstva i mogućnost provedbe zajedničkog projekta kroz natječaj Veleposlanstva Republike Francuske, ostvarili su priliku za aktivnost ciljane razmjene dobre prakse u području interkulturalnog i međuetničkog dijaloga. Pistes-ovo iskustvo bogato je u ovom području i dodatno ojačano kroz različite inovativne metode koje je ova organizacija uspostavila tijekom svog dugogodišnjeg raznovrsnog rada.

Želite li se i vi uključiti u rad Udruge IKS preko ovog projekta, javite im se na: iks@udrugaiks.hr ili preko njihove Facebook stranice.

 

webgroup

 

web2

 

web5

 

web1

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.