Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Nakon dvotjedne samoizolacije održana redovita sjednica Biskupskog vijeća

Biskup sa svojim suradnicima razmotrio stanje u Biskupiji u jeku pandemije

Biskup sa svojim suradnicima razmotrio stanje u Biskupiji u jeku pandemije

Redovita sjednica Biskupskog vijeća održana je u četvrtak, 12. studenoga u Biskupijskom ordinarijatu u Sisku pod predsjedanjem biskupa Vlade Košića. Na sjednici su sudjelovali generalni vikar mons. Marko Cvitkušić, biskupijski ekonom mons. Zdravko Novak i kancelar preč. Janko Lulić.

Biskup je sa svojim suradnicima razmotrio stanje u Biskupiji u jeku pandemije Covid-19. Premda su se mnoge aktivnosti smanjile, zaključeno je kako treba nastaviti s pastoralnim i liturgijskim djelovanjem, okupljanjem vjernika i pripravom i podjelom sakramenata i sakramentala. Pri svemu tome treba poštovati sve mjere koje daje civilni Stožer koji bdije da se kriza ne proširi i da se zaštiti stanovništvo.

Biskupsko vijeće je primilo izvješće biskupijskog ekonoma koji je na terenu stekao uvid u financije pojedinih župa, a što će i nastaviti, te gledajući kako idemo u neizvjesna vremena došašća i Božića, upozorava svećenike da obustave veće poslove obnove i gradnje predviđene za ovu godinu. Također se preporučuje da svećenici, u duhu pastoralne razboritosti, s pastoralnim vijećem pripreme blagoslov kuća koji bi mogao u nekim župama započeti već u došašću jer bi bilo dobro smanjiti broj posjećenih obitelji na dan te zbog novih okolnosti pripremiti zajednicu na novi raspored. Tako će se i biskupovi pastoralni pohodi koji su odgođeni nastaviti na proljeće.

Biskup je izrazio svoju zahvalnost svima koji su nositelji nade u teškoćama, koji su blizi bolesnima i starijima te koji poduzimaju razne molitvene i duhovne inicijative da bi se ojačao duh vjernika i svih ljudi dobre volje u našoj Biskupiji. Biskup je na kraju izrazio svoju radost što će u Godini sv. Nikole Tavelića na njegov blagdan postaviti i blagosloviti njegov kip u atriju Velikoga Kaptola, prvog u nizu na Zidu hrvatskih mučenika. (SV)


_MG_8190


Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.