Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

Ivo Žinić predstavio svoj program za predstojeće unutarstranačke izbore

Kandidat za predsjednika ŽO HDZ-a

Kandidat za predsjednika ŽO HDZ-a

Predsjednik Županijske organizacije Hrvatske demokratske zajednice Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić je u srijedu, 11. studenog 2020. godine predstavio sebe kao kandidata za predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Sisačko-moslavačke županije, svoj tim za potpredsjednike i svoj izborni program u povodu održavanja unutarstranačkih izbora za  predsjednika i potpredsjednike Županijske organizacije HDZ-a Sisačko-moslavačke županije.

„Prije četiri godine, ponovo sam izabran za predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Sisačko-moslavačke županije i postavio 4 glavna cilja: stvoriti zajedništvo unutar stranke, modernizirati stranku, vratiti povjerenja naših birača i najvažniji cilj je bio ponovni dolazak HDZ-a na čelo Sisačko-moslavačke županije i većine gradova i općina. Sve ove ciljeve smo ostvarili i stvorili najjaču stranku u ovoj županiji, stvorili smo stabilnost i zajedništvo.Ciljevi mene i mog tima za iduće četiri godine su: jačanje stranke; a topretpostavlja da moramo raditi na prepoznatljivosti Hrvatske demokratske zajednice, jačanju utjecaja Županijske organizacije za još veći angažman naših članova na državnoj razini naše stranke, učlanjivanju novih i mladih članova, aktivnije uključivanje predsjednika Temeljnih organizacija u rad stranke te poticanje svakog člana na veći angažman. Modernizacija stranke; gdje ćemo raditi na unošenjupozitivnih vrijednosti, temeljene na ljudskim kvalitetama i vrlinama. Više ćemo raditi i na učlanjivanju mladih ljudi, ali i još više uključiti žene u aktivno vođenje stranke. Pobjeda na lokalnim i regionalnim izborima; gdje trebamo zadržati pozicije u većini gradova i općina“, rekao je Ivo Žinić.

Predsjednik Županijske organizacije Hrvatske demokratske zajednice Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić, predstavio je svoj Izborni program, kao i kandidate za potpredsjednike Županijske organizacije; Roman Rosavec, Marin Piletić, Mihael Jurić. U svom izbornom programu naglasio je kako HDZ SMŽ treba ostati najjača politička snaga u županiji i kao takva biti prepoznatljiva i prihvatljiva većini žitelja.

„Od 2016. godine ostvarili smo mnoga postignuća za stranku i Sisačko-moslavačku županiju, realizirali smo mnoge projekte za poboljšanje kvalitete života naših žitelja te ostvarili napredak u mnogim sektorima i područjima djelovanja vođeni domoljubnim i demokršćanskim načelima.

Program Hrvatske demokratske zajednice SMŽ za razdoblje 2020.-2024.g.temelji se na nastavku kontinuiteta dosadašnjeg dobrog rada i označavanja smjera kojim namjeravamo ići dalje. Želimo od Sisačko-moslavačke županije stvoriti poželjno mjesto za život, mjesto u kojem će se ugodno osjećati oni najmlađi, ali i najstariji stanovnici ove županije. Svakako želimo osigurati kvalitetno i sigurno školovanje naših učenika i studenata. Nastojat ćemo i dalje pomoći razvoju gospodarstva stvaranjem poticajnog poduzetničkog okruženja u Sisačko-moslavačkoj županiji. Stvaranjem novih radnih mjesta i zapošljavanjem mladih želimo omogućiti obiteljima da donesu lakšu odluku o stvaranju brojnijeg potomstva. Svojim odlukama pridonosit ćemo razvoju i napretku županije, ostvariti uvjete za razvoj obrazovanja i znanosti, za bolju zdravstvenu zaštitu naših sugrađana, za što bolje djelovanje kulturnog i športskog života, prostorno i urbanističko planiranje i uređenje, održavanje cesta, infrastrukture i turizma.

Naš Program sastavljen je od pet temeljnih poglavlja: Pametna i uspješna županija; Sisačko-moslavačka županija-središte gaming industrije, Regionalni centar kompetencija, reindustrijalizacija, suradnja sa visokoškolskim ustanovama i stvaranje novih studija, još bolje i kvalitetnije osnovno i srednjoškolsko obrazovanje, izgradnja učeničkih i studentskih domova, uključivanje kulturno-povijesne baštine u razvoj. Povezana i razvijena županija; dovršetak autoceste do Siska, izgradnja brze ceste Popovača-Sisak-Petrinja-Glina-Slunj-Josipdol, nastaviti izgradnju komunalne i vodovodne infrastrukture kao i energetskih vodova. Zelena i čista županija; unaprijediti razvoj poljoprivredne proizvodnje, izgraditi Agrotehnološki centar za preradu poljoprivrednih proizvoda, projekt 100 plastenika, centriza gospodarenje otpadom, ulaganja u čistu energiju. Zdrava i poželjna županija; poboljšana zdravstvena i socijalna skrb, briga o starijima, izgradnja i obnova zdravstvenih ustanova i nabava moderne opreme, briga o hrvatskim braniteljima, zdravstveni, ruralni, kulturni, cikloturizam, eno-gastro turizam, lovni i ribolovni turizam. Sigurna i naseljena županija; izgradnja sustava obrane od poplava i sustava navodnjavanja, zaustavljanje iseljavanja mladih i visokoobrazovanih, unaprjeđivanje mjera pronatalitetne politike“, rekao je kandidat za predsjednika Županijske organizacije Hrvatske demokratske zajednice Sisačko-moslavačke županije, Ivo Žinić.

ZAJEDNO  NASTAVIMO  DALJE!

Stožer tima Ive Žinića

 

image2


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.