Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

Dobar vikend za članove streljačkog kluba HVIDR-a Sisak

Nastupili u Osijeku i Karlovcu

Nastupili u Osijeku i Karlovcu

U subotu 14. i nedjelju 15.11. održano je drugo kolo 1. i 2. lige. Prva Walther Hrvatska liga održana je u Osijeku, a sisački klub koji je i ovo kolo ostao bez standardne natjecateljice zbog izolacije upotpunio je redove odličnom Zojom Šaban.

Uz nju je nastupila povratnica u ekipu Mirta Ilijević i Tea Ilijević. Djevojke su ponovo gađale odlično te su ekipno osvojile 6. mjesto i novih 5 bodova koji će osigurati mirnu završnicu lige, pogotovo povratkom Nike Vugić. Za spomenuto mjesto djevojke su pogodile 1754,7 krugova. Pojedinačno najuspješnija je bila Mirta sa 593,1 krug. Povratak forme pokazala je Tea sa 592,8 krugova, dok je trinaestgodišnja Zoja u svom trećem nastupu (drugom u 1. ligi) pogodila odličnih 568,8 krugova. I dalje je nevjerojatno kako ta djevojka barata puškom. Možda je mala nesreća bila to što je Zoju žrijeb izvukao da gađa pored Snježane Pejčić što je neiskusnoj siščanki bio dodatni teret.

Vrijedno spomena je i to da smo prisustvovali uživo gađanju Hrvatskog olimpijca Petra Gorše koji je pogodio novi državni rekord koji sada iznosi 633,7 i za 0,2 je jači od aktualnog svjetskog rekorda!!


U nedjelju se nastavljaju Covid problemi. Osim što nismo mogli gađati u Zagrebu jer nam nisu dozvolili, zbog izostanka jednog natjecatelja, nismo imali ekipu u kolu 2. lige, te su pojedinačno gađali Ivana Medved pištoljem, Tomislav Perak i Nika Solomun puškom. Kolo lige smo uspjeli prijaviti u Karlovcu gdje se gađalo na papirnate mete, što već dvije godine nije standard lige. Svejedno, Ivana je ostvarila novi osobni rekord koji sada iznosi 553 kruga (dosad 549). Tomislav Perak je pogodio 581,5 krugova , dok je mlada Nika Solomun u svom drugom nastupu pogodila skromnih 528,4 kruga. Sve u svemu dobar vikend za članove streljačkog kluba HVIDR-a SISAK.

Izvješće pripremio: Tihomir Ilijević, trener

Mirta, Tea, Zoja
Petar Gorša i novi državni rekord

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.