Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

[VIDEO] U novom spotu klapa Sv. Juraj HRM opjevala Dalmaciju

Završeno snimanje spota za pjesmu “Dalmacijo lipo ti je ime”

Završeno snimanje spota za pjesmu "Dalmacijo lipo ti je ime"

Pjesma “Dalmacijo lipo ti je ime” Tomislava Mrduljaša dobila je spot. U ovim jesenskim danima klapa Sv. Juraj Hrvatske ratne mornarice završila je snimanje spota za pjesmu “Dalmacijo lipo ti je ime”.

Tako je pjesma Tomislava Mrduljaša, koji potpisuje glazbu i tekst, dobila novu klapsku obradu. Autori su glazbenog aranžmana Hrvoje Domazet i pokojni Remi Kazinoti, a za vokalni klapski dio pobrinuo se Tonći Ćićerić.

Spot je djelo poznatog redatelja Hrvoja Svaline. Iza kamere je bio Zvonimir Ramić, a 3D animaciju napravio je Mario Čuljak.

Kadrovi su snimljeni u Trogiru u ateljeu Gena, na otoku Olibu i na trajektu Jadrolinije “Vladimir Nazor”. Klapi su se u spotu pridružili gospodin Boris Burić Gena, glumac Ljubo Zečević i gospođica Josipa Rakuša.

Marko Bralić, frontmen klape, opisao je kako je došlo do ove obrade:

Nakon što smo pjesmu uz pratnju Orkestra HRM-a izveli na autorskoj večeri Tomislava Mrduljaša pod nazivom „Zovem prijatelje moje“ u Lisinskom 17. veljače 2020., dogodila se iznimno pozitiva atmosfera i pozitivan dojam kako kod publike u dvorani, tako i kod brojnih kolega i samog autora. Zato smo odlučili ovu iznimno emotivnu pjesmu i studijski snimiti, u novom klapskom aranžmanu.  

Veliko hvala našima dragim prijateljima Borisu Buriću Geni, Ljubi Zečeviću i Josipi Rakuša koji su pomogli u snimanju i realizaciji spota!

Spotom za pjesmu “Dalmacijo lipo ti je ime” mornarička klapa ujedno najavljuje novi studijski album koji bi pod nazivom “Ploviti se mora”, u izdanju diskografske kuće Scardona, trebao biti predstavljen početkom 2021. godine, kada klapa obilježava velikih 20 godina svojeg osnivanja i rada!

 


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.