Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Treća ovogodišnja akcija darivanja krvi u Novskoj i Lipovljanima

Prikupljeno ukupno 208 doza krvi

Prikupljeno ukupno 208 doza krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Novska organiziralo je prošli tjedan treću ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi u Novskoj i Lipovljanima.

Tijekom trodnevne akcije prikupljeno je ukupno 208 doza krvi, od toga 168 doza u Novskoj i 40 u Lipovljanima. Na akciju se odazvalo ukupno 226 dobrovoljnih darivatelja krvi, no njih 18 je odbijeno od liječničke ekipe Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu u Zagrebu, za koji je krv i prikupljana.

Trećeg dana jesenskog darivanja krvi akcija je održana u Lipovljanima, tradicionalno u Vatrogasnom domu, a na poziv za darivanje odazvalo se 50-tak dobrovoljnih darivatelja, od kojih je njih 40 njih darivalo krv. To je nešto manje prikupljenih doza od uobičajenog broja, jer se inače prikupi 60-tak doza. Razlog je možda pandemija korona virusa zbog koje se darivatelji teže odlučuju na izlazak iz kuće.  No, i ova akcija je provedena bez problema, u novim uvjetima epidemije, po napucima i mjerama Stožera civilne zaštite RH i Kriznog stožera ministarstva zdravstva.

Među 40 davatelja krvi u trećoj, ovogodišnjoj akciji, bilo je davatelja s velikim brojem darivanja krvi, čak više od 100 puta. Po prvi puta krv je darivala i Sara Zeman iz Lipovljana. U Novskoj prvi put su krv darivali Štefica Galić i Mario Marić.

Svi dobrovoljni darivatelji koji su se odazvali ovoj akciji dobili su prigodan paket Hrvatskog crvenog križa ‘Vaš dar za pravu stvar’.  Sljedeća, četvrta ovogodišnja akcija darivanja krvi održat će se na samom kraju godine, 28. i 29.  prosinca u Novskoj i 30. prosinca u Lipovljanima.

 

KRV6KRV4KRV3KRV2KRV

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.