Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Sa Stožera civilne zaštite Grada Kutine: Poštujte mjere i ponašajte se odgovorno!

Samo na području grada Kutine 61 aktivno oboljela osoba

Samo na području grada Kutine 61 aktivno oboljela osoba

Stožer Civilne zaštite grada Kutine održao je danas tiskovnu konferenciju. Gradonačelnik Zlatko Babić podsjetio je na epidemiološku situaciju u Hrvatskoj, Europi i svijetu, podsjetivši na značaj poštivanja donesenih epidemioloških mjera.

 

 

Posebno je apelirao na sugrađane koji su organizatori događanja što društvenih, što privatnih

 

 

Damir Markuš, načelnik Stožera civilne zaštite grada Kutine pozvao je građane na odgovorno ponašanje i izbjegavanje većih okupljanja.

 

IMG-20201027-WA0002

 

Dr. Marija Starčević, epidemiologinja u Zavodu za javno zdravstvo SMŽ  izvijestila je da od ukupnog  broja oboljelih na području naše županije, njih 192, s područja grada Kutine ih je 61, deset osoba je jhospitalizirano, jedna je osoba s područja grada Kutine.

Upozorila je na primjereno ponašanje i poštivanje mjera, posebno nošenja maski u zatvorenom prostoru.

 

 

Dr. Starčević dodaje

 

 

Pozvala je, posebno osobe starije životne dobi,  da ne izlaze van, ne idu u trgovine, a mlade da ne posjećuju svoje starije, ako za to nema opravdanog razloga. Treba se uozbiljiti. U odnosu na proljeće ima promjena, dodaje dr. Starčević. Vrlo je kratko vrijeme inkubacije. Danas je inkubacija oko tri dana i zaraznost je vrlo visoka, lako se prenosi i na članove obitelji i u kolektivima, a uz veliki broj oboljelih i veći je broj teže oboljelih, zaključila je dr. Starčević i pozvala na odgovorno ponašanje.

 

IMG-20201027-WA0003


Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.