gv-1 1.10.2020. b

Gradsko vijeće Kutine održalo je prvu sjednicu nakon ljetne stanke. Usvojeno je polugodišnje izvršenje proračuna. Više pročelnik UO za financije Ivan Crnac.

 

 

Crnac dodaje

 

 

I prvi čovjek grada, gradonačelnik Kutine Zlatko Babić zadovoljan je izvršenjem proračuna u prvih šest mjeseci ove godine

 

 

U drugom dijelu godine očekuju se viši rashodi, napominje Babić

 

 

Na sjednici je odlučeno i kako će se izbori za Vijeća Mjesnih odbora na području grada Kutine održat će 15. studenog. Najavio ih je Davor Kljakić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Kutine

 

 

Rspravljene su i tehničke odluke o analizi stanja sustava civilne zaštite na području Grada Kutine kao i plan razvoja toga sustava u trogodišnjem razdoblju. Pročelnik ureda gradonačelnika Robert Kolenc rekao je kako je više riječ o usklađivanju nego o nekim značajnijim izmjenama. „Ove je godine civilna zaštita došla je do izražaja i mi se kao grad prilagođavamo toj situaciji. Odluke koje smo donijeli su tehničkog karaktera, morali smo donijeti plan rada za tri godine. Prošle godine civilna se zaštita se nekako „provlačila“, a sada smo joj povećali budžet zbog cijele situacije nastale s COVID-om 19.“, rekao je Kolenc.

Vijećnici su tom prilikom izmijenili i dopunili statut Pučkog otvorenog učilišta, te usvojili odluku o produljenju strategije razvoja Grada Kutine za programsko razdoblje 2014.-2020.
Gradsko je vijeće na sjednici je obaviješteno kako su Damir Markuš koji obnaša funkciju zamjenika gradonačelnika, te vijećnik Dražen Burić napustili HSP na čijoj su listi ušli u Gradsko vijeće, te su prešli u stranku Demokratski pokret, no i dalje nastavljaju svoj rad u Klubu vijećnika koji su činili zajedno s MOSTOM, a čiji je predsjednik Ivica Glibo (MOST).


 

 

 

 

Prva sjednica GV Kutine nakon ljetne stanke
0.00(0 glasova)
Komentara(0)