Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Kutina obilježava Svjetski dan hospicija i palijativne skrbi

“Ne životu više dana, već danima više života.”
C. Saunders

"Ne životu više dana, već danima više života." C. Saunders

Već 10. godinu zaredom u Gradu Kutini Zaklada Sandra Stojić obilježava Svjetski dan hospicija i palijativne skrbi.  Godine 2010. kada su  po prvi puta obilježili taj dan, privukli su preko stotinu posjetitelja na tribinu koja je održana u Arcus clubu POU-a Kutina. Iz Zaklade poručuju kako iz godine u godinu pokušavaju pripremiti raznoliki program te su im ideje posebne baš kao i svi zaposlenici Zaklade.

U nastavku prenosimo njihovu objavu povodom obilježavanja Svjetskog dana hospicija i palijativne skrbi 2020 godine.


“Odabrali smo film koji je izuzetno emotivan i poučan. O cijeni svoje ulaznice odlučujete sami. Ukoliko želite, možete kupiti majicu i biti dio promjena koje želite vidjeti u svijetu. Dizajn i pripremu za tisak majice  volonterski je odradio Max Križanić. Cijena majice iznosi 90,00 kn.

Kod rasporeda sjedenja poštovat će se obavezni razmak u gledalištu između skupina. Na ulazu će se mjeriti temperatura i dezinficirati ruke, a nošenje maske za lice je obavezno. Ukoliko ih zaboravite dobiti ćete maskicu na poklon od nas.

Pisanjem porukama osobama koje su bile dio našeg života i puštanjem svjetlećih lampiona zaokružiti ćemo ovu manifestaciju koju održavamo uz pomoć i suradnju Grada Kutina i POU, te učenicima Srednje škole Tin Ujević i Đačkog doma u Kutini. Donacijom za lampione pomažete razvoju organizacije.

U programu na Trgu dr. Franje Tuđmana podržati će nas glazbena škola Borisa Papandopula i Kazališna amaterska družba Beskućnici.

Pridružite nam se u događanjima koje smo pripremili za vas. Detalje možete pročitati na plakatu.

Budite prijatelji palijative, filantropi… budite ljudi.

Budite i vi s nama kako bi i mi u pravom trenutku bili s vama.”  poručuju iz Zaklade.

 

Palijativa

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.