Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

U našoj županiji osnovana tri ogranka Domovinskog pokreta

U Kutini, Novskoj i Petrinji

U Kutini, Novskoj i Petrinji

Domovinski pokret Miroslava Škore je krenuo s osnivanjem ogranaka u cijeloj Hrvatskoj. Tako je ovog vikenda osnovano čak 16 ogranaka širom Hrvatske a do sada ukupno 25. Među tih 25 ogranaka su i tri iz Sisačko moslavačke županije koja je među prvima krenula u organizaciju ogranaka DP-a.

U subotu, 19. rujna 2020. godine u Hrvatskom domu u Petrinji osnovan je ogranak Domovinskog pokreta Miroslava Škore za Grad Petrinju. Na Osnivačkoj skupštini predsjednik ogranka je postao mr. sc. Petar Ćosić, prvi dopredsjednik Goran Brebrić, umirovljeni policajac i branitelj, drugi dopredsjednik Martin Žugaj, dipl. teolog a rizničarka je Vesna Brebrić, magistra ranoga i predškolskog odgoja i obrazovanja. Predsjedništvo je naknadno za tajnika imenovalo Milana Brigljevića, dipl. politologa. U radu Osnivačke skupštine sudjelovao je kao gost dr. Igor Peternel, šef Kabineta potpredsjednika Hrvatskog sabora i predsjednika Domovinskog pokreta dr. Miroslava Škore.

U petak 18. rujna 2020. godine osnovan je ogranak Domovinskog pokreta Miroslava Škore u Kutini. Na osnivačkoj skupštini predsjednik ogranka je postao Damir Markuš, inače sadašnji dogradonačelnik Kutine i ratnik iz Vukovara. Dopredsjednici su Dražen Valjak i Miroslav Cah a rizničar Zdravko Coha.

U radu Osnivačke skupšine kao gost sudjelovao je Stipo Mlinarić Ćipe, saborski zastupnik DP-a.

U petak 11. rujna 2020. godine osnovan je ogranak Domovinskog pokreta Miroslava škore u Novskoj. Predsjednica ogranka u Novskoj je na osnivačkoj skupštini, postala gđa Ivanka Rukavina, novo lice na političkoj pozornici grada Novske. Dopredsjednici su Dubravko Kovačević i Zdenko Horvat a rizničar Tomislav Rukavina.

Domovinski pokret u SMŽ svakim danom jača i sada u ove tri organizacije broji oko 100 članova a budući da vlada veliki interes za učlanjivanjem, nastavlja se s organiziranjem u svakom mjestu.  Afirmativno je da DP već sada ima svoje vijećnike u Županijskoj skupštini i Gradskom vijeću Petrinje te dogradonačelnika Kutine.

 

Predsjedništvo ogranka Kutina i Ćipe 2

Predsjednica Novska

 

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.