JASENOVAC_VODOVOD_3

Na području mjesta Jasenovac i naselja Uštice u tijeku su radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže.   Mogućnost korištenja vode iz vode imaju sva naselja Općine Jasenovac, no zbog dotrajalosti mreže stare više od posla stoljeća u Jasenovcu i Uštici, bilo je nužno krenuti  u obnovu, po segmentima te izradu novih kućnih priključaka za stanovnike.

Vrijednost svih radova je oko 13 milijuna kuna, a za ovu fazu predviđeno je 2,6 milijuna kuna, u omjeru financiranja , 90 posto sredstava koja su osigurale Hrvatske vode,  a ostalo Općina Jasenovac.

 

JASENOVAC_VODOVOD_1

 

– Ovo je investicija koja se radi jednom u 50 godina. Pored novog cjevovoda, kroz projekt radio bi se i novi bunar, kako bi Općina Jasenovac imala vlastiti izvorište te uređaje za preradu vode, ističe općinska načelnica Marija Mačković. Na novoj vodovodnoj mreži, u projektu je i ugradnja i novih vodomjeri kod priključka.

 

 

Mačković dodaje

 

 

Partner u projektu su „Jasenovačka voda“ d.o.o., radove izvodi tvrtka „Le-grad d.o.o.“  Graberje  Ivaničko, nadzor radove vrši „ Mimas usluge“ iz Lipovljana, a  vođenje projekta „Tenzor“„ d.o.o.

 

 

JASENOVAC_VODOVOD_4JASENOVAC_VODOVOD_2


 

Radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže na području Jasenovca
5.00(1 glas)
Komentara(0)