Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Proizvodna hala tvornice mikro algi Phyox dobila krov

Mikro alge proizvodit će se za medicinske, prehrambene i kozmetičke svrhe

Mikro alge proizvodit će se za medicinske, prehrambene i kozmetičke svrhe

Od početka tjedna gužva na gradilištu tvrtke Phyox, tvornici za  proizvodnju mikro algi u Poduzetničkoj zoni Novska.

Na pripremljene armirano betonske elemente zidova hale, na krovnu konstrukciju djelatnici tvrtke „Međimurje PMP“ iz Čakovca, gdje su elementi i proizvedeni , uz pomoć dizalice za teške terete postavili su krovne ploče i tako natkrili cijeli prostor budućeg proizvodnog pogona. Djelatnici „KIM gradnje“, Lipovljani, nastavili su s poslovima betoniranja i pripreme za novi dio hale.

Kada se pogoni završe i počne proizvodnja mikro algi za medicinske, prehrambene i kozmetičke svrhe, prema riječima Dražena Bregleca, direktora tvrtke Phyox, „proces proizvodnje je dizajniran na način da zadovoljava najviše standarde, a cjelokupni proizvodni proces sastoji se od isključivo potpuno inertnih i za medicinske svrhe prihvatljivih materijala, od stakla i nehrđajućeg čelika najviše kvalitete“.

Mikro alge iz Novske namijenjene su globalnom tržištu, koje može očekivati konstantnu količinu i superiornu kvalitetu. U cijelom procesu, pored stručnih voditelja specifična znanja, biotehnologa, farmaceuta, kemičara i specijalista za strojarstvo i elektro održavanje, u pogonima će zaposlenje naći i  15 djelatnika drugih struka.

 

PHYOX_220920_04-novska-1200x800phyox1

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.