Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Program za stjecanje znanja tehničara za razvoj video igara od ove godine i u SŠ Novska

23 buduća tehničara gamera

23 buduća tehničara gamera

Nakon Siska, od ove školske godine i u Srednjoj školi Novska se izvodi novi četverogodišnji program za stjecanje strukovne kvalifikacije „tehničar za razvoj videoigara“. Atraktivno zanimanje privuklo je brojne mlade, za svako mjesto u razredu pri upisu privuklo je nekoliko kandidata, no mjesta u klupama bilo je samo za 23 buduća tehničara gamera.

Pored učenika s područja Grada Novske, većina je ipak iz drugih sredina, školu su upisali mladi iz Zagreba, Dugog Sela, Daruvara, Bjelovara, Pakraca, Petrinje, Kutine, iz Koprivničko križevačke i Splitsko-dalmatinske županije.

Program je poseban po tome što se naglasak stavlja na strukovni dio. Više od 50 posto nastavnih sadržaja, što je važno, jer će učenici nakon završetka srednje škole steći potrebne kvalifikacije i vještine kojima će konkurirati na tržištu rada.

Osim opremljene učionice za edukaciju u školi, dio nastavnog ciklusa tijekom školovanja, učenici će znanja moći stjecati i u Poduzetničkom inkubatoru PISMO1 i 2, koji su specijalizirani za gaming industriju i među najopremljenijim u Europi.


GAMING_TEHNICARI_2-novska-1200x800

GAMING_TEHNICARI_4-novska-1200x800

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.