Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Prenamjena prostora u Učenički dom za smještaj srednjoškolaca

Od ove školske godine i u Novskoj smjer tehničar za razvoj video igara

Od ove školske godine i u Novskoj smjer tehničar za razvoj video igara

Za novu generaciju učenika Srednje škole Novska uskoro počinje nastava. Nekima će dolazak u Srednju školu biti i prvi dolazak u Novsku, a za sve je to novo životno razdoblje.

Prvi put u školskim klupama u Srednjoj školi Novska biti će i učenici prve generacije novog eksperimentalnog strukovnog kurikuluma – Tehničar za razvoj videoigara, u četverogodišnjem trajanju.

– U tom razrednom odjelu imamo 23 nova učenika od kojih većina nije s područja Grada Novske. Učenici dolaze iz Zagreba, Dugog Sela, Daruvara, Bjelovara, Pakraca, Petrinje, Kutine, po jedan iz Koprivničko-križevačke i jedan iz Splitsko-dalmatinske županije, istaknula je ravnateljica Nikolina Fijačko Filipović.

Također dodaje, „tehničar za razvoj videoigara svojim kurikulumom obećava iz više razloga. Naglasak je na strukovnom dijelu sadržaja s više od 50 posto. Na satovima stručnih predmeta prilikom izvođenja vježbi na računalu s učenicima, osim profesora radi i suradnik u nastavi. Učenici će nastavu izvoditi na najmodernijoj opremi u učionici, a bit će im dostupna i sva oprema u Poduzetničkom inkubatoru PISMO 2“.

Kako je veliki broj učenika iz drugih sredina, postavilo se i pitanje smještaja za učenike tijekom školovanja. Odgovoreno je kako će Grad prve godine osigurati nužan smještaj, a onda poduzeti sve da iduće školske godine Srednja škola Novska registrira i osnuje pravi učenički dom u gradu, kao drugi učenički dom u Sisačko moslavačkoj županiji.

– Otvaranje novog smjera u Srednjoj školi Novska – tehničara za razvoj videoigara, u Novskoj se pojavila potreba otvaranja učeničkog doma. Više od polovice upisanih učenika u ovo zanimanje dolaze van područja Grada Novske. S obzirom da je INA napustila svoju zgradu u centru Novske, Grad je iskazao svoj interes preuzimanja zgrade i stavljanja u funkciju. Učenički dom samo je jedna od funkcija i INA je pokazala dobru volju za suradnju s nama. Mladim ljudima koji će neradnih četiri godine biti vezani za naš Grad, pokažimo razumijevanje, ohrabrenje i zaželimo im dobrodošlicu novoj sredini, ističe gradonačelnik.Marin Piletić

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.