Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Održan 4. sastanak tima za međuresornu suradnju

Cilj tima je detektiranje problema na terenu

Cilj tima je detektiranje problema na terenu

U prostorijama Postaje granične policije Hrvatska Kostajnica održan je četvrti sastanak tima čija je zadaća definiranje opasnosti i poduzimanje mjere u rješavanju kriznih sitaucija.

Sastanak je održan sukladno Sporazumu o međuresornoj suradnji i koordinaciji u području sprječavanja nasilja i drugih ugrožavajućih ponašanja na lokalnoj razini.

Na sastanku su sudjelovali predstavnici PGP-a, Centra za socijalnu skrb, srednje škole, osnovnih škola, vrtića i Crvenog križa.

Na početku sastanka prisutnima obratio se načelnik PGP-a koji je prisutne upoznao sa radom postaje  od prošlog sastanka te na da su na području djelovanja PGP-a zabilježena dva kaznena djela u kojima su sudjelovale maloljetne osobe.

Načelnik PGP-a Tihomir Domazetović apelira na škole, ali i roditelje da obrate pozornost kakav sadržaj na društvenm mrežama objavljuju maloljetna djeca te koje sve posljedice isto može donijeti.

Sve je više evidentiranih slučaja vršnjačkog nasilja te uništavanja imovine škole, napomenule su ravnateljice osnovnih škola iz Hrvatske Dubice i Hrvatske Kostajnice.

Ravnateljica srednje škole “Ivana Trsnoga” iz Hrvatske Kostajnice istaknula je da je osnovni cilj tima detektiranje problema, te međusobna suradnju u rješavanju istoga.

Nakon održanog sastanka dogovoreno je da će sljedeći sastanak tima održati 27. listopada u prostorijama Crvenog križa s početkom u 9 sati.

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.