Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

PROMO

Očuvajte zdravlje vida u digitalnom svijetu uz dioptrijske naočale s HOYA naočalnim lećama s BlueControl anti-refleksnim slojem

Učestale glavobolje, umorne oči i bolovi u vratu, najčešće su posljedice uredskih poslova koje zahtijevaju prolongirano gledanje na istu udaljenost ekrana računala. Život u digitalnom dobu primorao nas je da veći dio dana provedemo gledajući u razne dimenzije ekrana – od računala, laptopa, tableta do pametnih telefona.

Digitalni uređaji emitiraju plavo svjetlo, poznatije kao visoko energetsko vidljivo svjetlo koje se nalazi u rasponu valnih duljina od 380-500 nm. Iako je plavo svjetlo prirodan fenomen, prisutno je tokom dana i pomaže nam da ostanemo budni, prekomjerno izlaganje može imati razne efekte i izazvati zamor oka pa čak i pospanost, zbog poremećaja dnevnog i noćnog ritma ili biološkog sata.

 

Kako umanjiti tegobe digitalnog načina života?

BlueControl anti-refleksni sloj za naočalne leće renomiranog japanskog proizvođača HOYA, neutralizira plavo svjetlo koje emitiraju digitalni ekrani i umjetno svjetlo, eliminirajući zamor oka. Održava oči u boljoj kondiciji nudeći udobniji vid i prirodnu percepciju boja pri korištenju digitalnih uređaja.


Monokl 002


Uz dioptrijske naočale s posebnim slojem savjetujemo da se držite pravila 20-20-20 ili svakih 20 minuta odvojite pogled u daljinu (20 m) na barem 20 sekundi.

 

Razmislite o posebnim dioptrijskim naočalama

Normalan par naočala je obično dizajniran za korekciju vida uglavnom na daljinu ili blizinu te najčešće nije efikasan kod korištenja računala, obzirom da se navedeni objekti ne nalaze u ovom rangu. Specijalne uredske leće kreirane za uredske poslove ili korištenje računala omogućuju široko i udobno vidno polje na blizu ili srednjim udaljenostima.

Anti-refleksni slojevi omekšavaju odbljeske i snažna uredska ili vanjska osvjetljenja, poboljšavaju kontrast i relaksiraju očne mišiće te se mogu izraditi sa i bez dioptrije.

Izvrsno rješenje su Hoya Sync III unaprijeđene jednojakosne naočalne leće imaju dioptriju za daljinu za svakodnevno korištenje i “zonu pojačanja” na dnu naočalne leće koja je optimizirana načinu koje upotrebljavamo oči. Zona pojačanja blago povećava jačinu dioptrije, koja pomaže opustiti očne mišiće i jednostavnije fokusiranje, smanjuje zamor očiju i pojačava vizualnu udobnost tijekom aktivnosti na blizu u digitalnom svijetu.


Monokl 001


Više informacija o HOYA naočalnim lećama i nagrađivanim anti-refleksnim slojevima potražite na www.monokl.hr ili posjetom Optičkom studiju Monokl u Sisku u ulici Ivana Kukuljevića Sakcinskog 9A, kontakt: 044/ 633 672.


Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.