jelenčanka (1)

Društveni dom Ivice Pajera u Gornjoj Jelenskoj, u petak je bio domaćin proslave desete obljetnice rada Kulturno-umjetničkog društva „Jelenčanka“ uz koju je održana i promocija knjige „Zvijezdo sjajna usred Moslavine“.


Kako je naglasila autorica, prof. Slavica Moslavac, knjiga ne govori samo o deset godina rada KUD-a “Jelenčanka”, već i o graditeljstvu, običajima i starosjediocima Gornje Jelenske. Na 60 stranica koliko broji, nalazi se pregršt fotografija i notnih zapisa, a na samome kraju nalazi se i popis aktivnih članova u ovoj godini, kao i popis svih tijekom desetogodišnjeg rada. Na njih gotovo 140 posebno je ponosna predsjednica društva Ksenija Tomac Špoljarić, koja je na svečanosti naglasila kako je na samu ideju o osnutku došla dok je imala tamburaše, fotografa i „sebe“. Uz nju, zahvalu su te večeri primile i voditeljica društva Katica Tomac te Ivanka Barbarić, osoba koja je najzaslužnija za izradu i očuvanje narodnog ruha ovog društva.


Svečanosti su nazočili brojni uvaženi gosti među kojima je bio i zamjenik sisačko-moslavačkog župana Roman Rosavec, gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković, gradska pročelnica UO za komunalni sustav i prostorno planiranje Ivka Nikolić Jež, predsjednik VMO Gornja Jelenska Miroslav Matić, ravnatelj OŠ Popovača Dražen Mlakar, direktor Komunalnih servisa Popovača Marijan Belančić te predstavnici mjesnih udruga i prijateljskih KUD-ova.

jelenčanka (5)jelenčanka (4)jelenčanka_1-vjelenčanka (2)jelenčanka (6)jelenčanka (3)

KUD “Jelenčanka” proslavio deset godina rada
0.00(0 glasova)
Komentara(0)