k-v_610x407

Na ljetnoj pozornici ispred Pučkog otvorenog učilišta Kutina, sinoć je održan koncert na otvorenom koji je izveo Zadarski kvartet klarineta.

Uz manje promjene ovaj kvartet djeluje od 2007. kao samostalni projekt tadašnjih učenika Glazbene škole Blagoje Bersa u Zadru, a danas diplomiranih akademskih klarinetista. Čine ga Marcelo Zelenčić, Ante Buturić, Lovre Lućić i Abdul – Aziz Hussein.

Program koji izvodi ovaj kvartet vrlo je šarolik, a sastoji se od originalnih kompozicija za sastave, jazza i  folklorne glazbe. Njihovi najrecentniji nastupi su sudjelovanje na 19. Senjskim koncertnim večerima i sudjelovanje na 57. Glazbenim večerima u sv. Donatu. Dobitnici su i 4. nagrade na natjecanju „Premio citta’ di Padova“ 2016., te su  polufinalisti hrvatskog natjecanja Papandopulo 2019.

Dosad bilježe brojne nastupe u Hrvatskoj i inozemstvu, a svojim su izvedbama sinoć oduševili i kutinske ljubitelje kvalitetne glazbe. Poznate skladbe od klasike do jazza kvartet je izveo u ugodnoj atmosferi ljetne pozornice u Kutini. Koncert je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture RH.

Ovo je jedno od ovoljetnih događanja koja su se u organizaciji POU Kutina, usprkos otežanim uvjetima održala na radost ljubitelja kulturnih događanja u gradu.

 

k-6k-5-1k-4

 

Koncert zadarskih klarinetista na ljetnoj pozornici POU Kutina
0.00(0 glasova)
Komentara(0)