Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Grad Novska u pregovorima oko kupnje zgrade za odgojno-obrazovne potrebe

Srednja škola Novska će pokrenuti postupak osnivanja Učeničkog doma

Srednja škola Novska će pokrenuti postupak osnivanja Učeničkog doma

Početkom nove školske godine u Srednjoj školi Novska u novi program „Tehničar za razvoj videoigara“ upisala su se 23 učenika, pored Novske i mladi iz Zagreba, Dugog Sela, Daruvara, Bjelovara, Pakraca, Petrinje, Kutine, iz Koprivnice i Splita.

Kako bi za učenike osigurali smještaj tijekom školovanja, Grad Novska je u pregovorima s INA-om, o najmu njihove bivše Upravne zgrade u središtu grada postigli dogovor o smještaju učenika u prostoru objekta.

Prema riječima gradonačelnika Marina Piletića, na slijedećoj sjednici Gradskog vijeća Grada Novske govorit će se i o mogućnosti kupnje zgrade

 

 

U narednom periodu Srednja škola Novska će pokrenuti postupak osnivanja nove odgojno-obrazovne ustanove,  Učeničkog doma u Novskoj.

U Novskoj se osjeća potreba za smještajnim kapacitetima i za polaznike edukacije pri poduzetničkom inkubatoru PISMO, za izradu video igara. Na edukaciju koja je započela krajem lipnja,  u četvrtoj grupi polaznika ih je 40, svi su iz drugih mjesta pa je većina, kako ne bi morali putovati,  morala pronaći smještaj u Novskoj.

Na listi je još nekoliko stotina mladih iz Hrvatske, koji bi željeli pohađati edukaciju za programe Unity i Blender u Novskoj.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.