Dana 04.rujna 2020. godine Gradsko društvo Crvenog križa Hrvatska Kostajnica potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava za projekt “Zaželi” faza II. Naziv projekta je “I mi zaslužujemo priliku”, a vrijednost projekta je 2.971.640,00 kuna. Projekt je sufinanciran u 100% iznosu od Ministarstva rada i mirovinskog sustava.

Kroz projekt će se zaposliti 32 djelatnice za pomoć u kući i tri osobe za vođenje i koordiniranje projektnih aktivnosti na terenu.

Na potpisivanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava ispred Crvenog križa sudjelovale se Maja Böhm, ravnateljica i Jasna Cetinjanin, voditeljica projekta te Državni tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Dragan Jelić  i ravnatelj HZZ-a, Ante Lončar.

Zapošljavanjem upravljačkog tima raspisati će se i natječaj za 32 radna mjesta. Kroz projekt će se obilaziti 224 krajnja korisnika sa za zadatkom pružanja potpore i podrške osobama treće životne dobi.

Trajanje projekta je 18 mjeseci, a njegovateljice i gerontodomaćice će obilaziti 12 mjeseci krajnje korisnike u njihovim domovima.

 

 

 

 

 

 

 

 

Crveni križ Hrvatska Kostajnica potpisao ugovor za projekt “Zaželi” Faza II
3.60(5 glasova)
Komentara(0)