Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Bogati sadržaji za korisnike Doma za starije u Petrinji za vrijeme korona krize

Posjeti su zabranjeni

Posjeti su zabranjeni

Prema preporuci Stožera civilne zaštite od ponedjeljka su na dva tjedna potpuno zabranjeni posjeti domovima za starije i nemoćne osobe. U petrinjskom Domu posjeti su do sada bili omogućeni pod posebnim uvjetima.

Ravnateljica Magdalena Komes

 

 

Ravnateljica je istaknula kako je trenutna situacija znatno lakša sada nego što je bila na početku izbijanja pandemije kada su djelatnici bili podijeljeni u dvije skupine, a korisnicima zabranjeni i izlasci i posjeti.

 

 

Petrinjski Dom trenutno broji 188 korisnika i 75 djelatnika. U jednom periodu bili su zabranjeni novi prijemi kako bi se spriječio prodor epidemije u Dom. U tome se i uspjelo jer Dom do sada nije imao niti jedan slučaj zaraze. Za vrijeme “lock-downa” koji je teško padao svim  korisnicima, podršku im je jednom prilikom pružio i ministar Božinović, načelnik Stožera civilne zaštite RH, navodi Komes

 

 

Osim redovnih aktivnosti, u Domu nastoje prihvatiti suradnju različitih udruga kako bi brojnim projektima obogatili svakodnevicu svojih korisnika, ohrabrili ih i pomogli im da skrenu misli s epidemije i nove stvarnosti koja nam se svima nametnula.

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.