Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

U akciji darivanja krvi u Kutini prikupljeno 340 doza

Gojko Sarač krv dao151put

Gojko Sarač krv dao151put

HCK GDCK Kutina provelo je treću ovogodišnju redovnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi od 27.do 30. srpnja sukladno trenutnim epidemiološkim uvjetima.

Na ovu akciju se odazvalo 379 osoba voljnih darivati krv. Prikupljno je 340 doza dragocjene krvi , nažalost 39 osoba je odbijeno iz zdravstvenih razloga, a raduje nas što se i u ovim izazovnim vremenima  šest osoba odlučilo je prvi puta darivati krv.

U usporedbi s prošlogodišnjom trećom redovnom akcijom vidljivo je smanjenje odaziva dobrovoljni darivatelja krvi od 81 osobe, te smanjenje prikupljenih doza od 66 doza, ističe Katica Zeman, ravnateljica GDCK Kutina.

U ovoj akciji sudjelovalo je i 20  darivatelji sa  100 i više darivanja krvi, dva darivatelja krvi su ostvarili svoj jubilej, 100-to darivanje krvi i priključili se Klubu  ddk 100 +, koji sada broj 92 darivatelja krvi sa preko 100 darivanja krvi.

Darivatelj krvi Gojko Sarač je dao 151. puta krv i postao naš apsolutni rekordera u darivanju krvi“ – istaknula je Zeman zaključivši kako je akcija bila više nego uspješna zahvalivši svim darivateljima krvi, što usprkos novim izazovima i dalje pomažu i daruju najdragocjeniji dar od srca – svoju krv.

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.