Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Šesti Međunarodni blues kamp Lonjsko polje

Od 21. do 23. kolovoza cijenjeni će glazbenici mlade poučavati sviranju bluesa

Od 21. do 23. kolovoza cijenjeni će glazbenici mlade poučavati sviranju bluesa

Šesti Međunarodni blues kamp Lonjsko polje održat će se u kampu i restoranu “Tradicije Čigoč” od 21. do 23. kolovoza. U ta tri dana, od petka do nedjelje, cijenjeni će glazbenici mlade poučavati sviranju bluesa na gitari i bubnjevima. Radionice će se održavati od 10 do 12 te između 17 i 19 sati. Među mentorima su Vedran Žanko, Saša Begović Matošković, Dejan Nikolić, Marko Duvnjak i Miro Dimić.

Večeri su rezervirane za koncerte pod nazivom Sava-Strug-Delta-Blues. Oni će se održavati svakodnevno s početkom u 20.30 sati. Kako bi se Siščanima olakšao dolazak na koncerte u Čigoč, iz Siska će svake večeri voziti Blues bus, jedinstven autobus na svijetu. Polazna mu je postaja ispred sisačkog hotela Panonija odakle će kretati u 18.30. Iz Čigoča natrag za Sisak autobus kreće u ponoć.

Tijekom kampa svakodnevno će se prikazivati dokumentarni film Od Lonjskog polja do Memphisa, a sudionike očekuju i mnogobrojni drugi kreativni i rekreativni sadržaji. „Ovakav vid učenja i druženja kroz glazbu pomiče granice i stvara dodatnu vrijednost. Poseban šarm i kvalitetu Blues kampu daju zajednički nastupi mentora i učenika. Sljubljivanje vrhunskog bluesa i kreketa žaba u prelijepim posavskim noćima jedinstven je doživljaj. Stvorili smo jednu novu turističku ponudu naše županije. Spojili smo ekološki, seoski i gospodarstveni turizam s bluesom i rock ‘n’ rollom“, kazao je Miro Dimić, direktor Pop Rock škole u Sisku i osnivač Međunarodnog blues kampa Lonjsko polje. Kamp je dobio nekoliko iznimno vrijednih međunarodnih i domaćih priznanja. Prošle je godine u Memphisu od svjetske udruge Blues Foundation dobio priznanje Keeping the Blues Alive.

„Međunarodni blues kamp Lonjsko polje izuzetno je važan za proširenje turističke ponude grada Siska. Taj kamp i mladi glazbenici koji u njemu pohađaju blues radionice, a dolaze iz Siska, potvrđuju da Sisak nije samo grad sporta, nego i grad glazbe. U onome što su mladi naučili tijekom kampa, Siščani mogu uživati na mnogobrojnim gradskim događanjima u sklopu kojih nastupaju sisački glazbenici svih generacija“, kazala je Mirjana Lahovsky-Žličarić, direktorica Turističke zajednice grada Siska.


Mladen Barić, vlasnik Tradicija Čigoč, kazao je da će se prvo europsko selo roda i ove godine potruditi biti dobar domaćin Međunarodnom blues kampu Lonjsko polje. Upoznat će ih i s domaćom gastronomijom – šaranom na rašljama, fiš paprikašem i lovačkim gulašom. Gosti će sjediti na kockama sijena.


„Blues je neraskidivo vezan uz rijeke. Zato nam je drago da će i ove godine blues odzvanjati Lonjskim poljem i njegovim rijekama. Ovo je još jedan sjajan oblik promocije za Park prirode Lonjsko polje i dodatan sadržaj kojim se privlače posjetitelji. Zahvaljujući Međunarodnom blues kampu Lonjsko polje, Čigoč postaje jedinstvena pozornica pod vedrim nebom, a mladi će glazbenici iz njega otići s novim znanjem o bluesu, ali i nadahnućem te uspomenama koje stvara Park prirode Lonjsko polje“, kazala je Helena Radić Bosanac, rukovoditeljica Odsjeka za promidžbene aktivnosti i sustav posjećivanja u Javnoj ustanovi Park prirode Lonjsko polje.

 

cigoc2

 

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.