Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Potpora Grada Kutine poduzetnicima i gospodarstvenicima

Osigurano je 1.335.500,00 kn

Osigurano je 1.335.500,00 kn

Grad Kutina osigurao je 1.335.500,00 kn potpore poduzetnicima i gospodarstvenicima radi posljedica u poslovanju uzrokovanih korona krizom.

S pojavom korona krize, Grad Kutina je nastojao nizom odluka i mjera pomoći sugrađanima i poduzetništvu na području grada Kutine. Tim putem osigurana su i
bespovratna sredstva u cilju očuvanja daljnjih poslovnih aktivnosti kod poslodavaca kojima je zbog posebne okolnosti uvjetovane koronavirusom (COVID-19) narušena gospodarska aktivnost i likvidnost poslovanja na području Grada Kutine. Gradsko vijeće Grada Kutine prema spomenutom donijelo je odluku o dodjeli sredstava u visini do 2.000,00 kuna po zaposlenoj osobi koji imaju zabranu rada sukladno Odluci SCZ RH te do 1.500,00 kn po zaposlenoj osobi koji imaju pad prometa više od 20% uzrokovano posljedicom epidemije COVID-19.

Iz Grada poručuju kako im se prijavilo 243 poduzetnika te je sveukupno isplećan potpora u visini od 1.335.500,00 kn. “Raznim mjerama i programima nastojimo potaknuti pozitivnu poduzetničku klimu te pokrenuti gospodarstvo našeg grada. U situaciji kada je korona kriza započela nastojao sam svakodnevnom komunikacijom uvidjeti stvarno stanje i osluškivati potrebe građana i poduzetnika, slušao sam stručnjake iz gradske uprave, ali i stručnjake iz privatnog sektora te je donesen program potpore za naše poduzetnike” rekao je gradonačelnik, Zlatko Babić.

Dodijeljena su i  sredstva kroz Program sufinanciranja novog zapošljavanja/samozapošljavanja, potpora za usavršavanje i/ili dodatno obrazovanje i sezonskog zapošljavanja u poljoprivredi u 2020. godini na području grada Kutine.

U prvom krugu za dodjelu bespovratnih sredstava za predmetnu mjeru zaprimljeno je ukupno 26 zahtjeva (3 ne ispunjavaju uvjete) za korištenje subvencije po navedenom Programu, od kojih je za novo zapošljavanje 11 osoba, samozapošljavanje 11 osoba, te dodatno obrazovanje 2 osobe.

Ukupan broj zaposlenih/novozaposlenih osoba je 22, od kojih je 14 osoba mlađih od 29 godina, čime su se dodijeljene potpore od Grada uvećale za 50%.

Sredstva koja su dodijeljena su veća od planiranih te ovim putem pozivam sve zainteresirane da se i dalje prijave na naše Programe o kojima sve informacije mogu pronaći na www.kutina.hr ,  pozvao je Babić.

“Gospodarska obnova nije samo moto nego cilj koji se ostvaruje kvalitetnim programima i projektima kojima nastojimo potaknuti poduzetnike na prve poduzetničke korake ili širenje poslovanja, dok su za sve ostale koji žele pokrenuti poslovanje na raspolaganju poduzetničke zone u Kutini, među kojima se najviše ističe Industrijsko-logistička zona kao strateški projekt Grada Kutine o kojem sve podatke možete pronaći na www.kind.hr „ , poručio je gradonačelnik Zlatko Babić.

 

DSCN5568_610x407

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.