Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

Plivački klub Sisak Janaf nastupio na Ljetnom prvenstvu RH i Prvenstvu Hrvatske za dobne skupine

Jana Pavičić u kategoriji juniorki osvojila 3. mjesto u disciplini 50 m prsno

Jana Pavičić u kategoriji juniorki osvojila 3. mjesto u disciplini 50 m prsno
Ovogodišnje Ljetno prvenstvo Hrvatske i Prvenstvo Hrvatske za dobne skupine održano je u Zagrebu, 8. i 9. kolovoza, na plivalištu PVC Mladost. Održavanje ovog natjecanja obilježila je korona kriza koje je sve plivače u Hrvatskoj odvojilo od sustavnog treniranja na dva mjeseca, te je nakon ponovnog otvaranja bazena za plivače bilo nedovoljno vremena da se kroz treninge postigne maksimalna forma za ovo natjecanje.

Iako je kriza značajno utjecala na ukupni broj plivača, u Zagrebu se ipak okupilo 450 plivačica i plivača iz 33 plivačka kluba. Plivači su se borili za medalje u kategorijama kadeta, mlađih juniora, juniora, mlađih seniora i seniora.

Plivački klub Sisak Janaf na ovom prvenstvu je nastupio sa 9 plivačica i plivača koji su uspjeli isplivati iznimno zahtjevne kvalifikacijske norme (Paulina Kušan, Jana Pavičić, Lorena Bilušić, Antonia Šapina, Antonia Buić, Ema Harčević, Ricardo Rimay, Goran Vujić i Otto Porcer). Treba napomenuti kako na ovom prvenstvu nije nastupilo 7 kadeta koji su isplivali norme za nastup na Prvenstvu Hrvatske, ali su ipak odlučili nakon Regionalnog prvenstva Hrvatske ne nastupiti na Prvenstvu Hrvatske.

Jedinu medalju za PK Sisak Janaf osvojila je plivačica Jana Pavičić u kategoriji juniorki. Jana je osvojila 3. mjesto u disciplini 50 m prsno. Osim medalje, svakako vrijedi istaknuti još nekoliko rezultata, isplivanih na granici medalje. Ricardo Rimay u konkurenciji seniora na 50 i 100 m prsno 4. mjesto, dok je na 200 m prsno u istoj konkurencija bio osmi. Goran Vujić je u juniorskoj konkurenciji također na 50 i 100 m prsnom tehnikom bio nadomak medalji, na 50 m prsno bolje četvrti, dok je na 100 m bio peti. Peta je bila i ženska mlađe juniorska štafeta 4×100 m mješovito u sastavu Lorena Bilušić, Antonia Šapina, Antonia Buić, Ema Harčević.

Najvrjedniji rezultat po bodovima isplivao je Ricardo Rimay u disciplini 100 m prsno. Plivače su na ovom prvenstvu vodili treneri Marko Milatović  i Dejan Rukljač.

PH 5
PH 1
PH 6

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.