Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

O Kulturnom centru mladih Kutina

Uz Međunarodni dan mladih

Uz Međunarodni dan mladih

Generalna skupština UN-a 1999. godine proglasila je  12. kolovoza Međunarodnim danom mladih kojemu je cilj podići svijest o značenju mladih i njihovoj ulozi u društvu.

Od 2000. godine do danas taj se dan kontinuirano obilježava, i to svake godine drugom temom, a ovogodišnja je  – Pridruži se Putu do 2030. godine: iskorjenjivanje siromaštva i postizanje održive proizvodnje i potrošnje.

Među brojnim udrugama mladih koje djeluju na području naše županije izdvojili smo Kulturni centra mladih Kutine koji okuplja mlade iz ovoga dijela naše županije,a koji svojim dugogodišnjim aktivnim radom potvrđuje da ni malo slučajno nije dobitnik i prestižne nagrade UNDP-a , programa Ujedninjenih naroda za razvoj. Edukacije, seminari, programi, projekti , promocije,inicijative, međunarodni programi razmjene mladih i puno toga čine mlade Kutine angažirane na svim područjima.

No, nužna je suradnja i dijalog s donositeljima odluka na gradskoj razini,a prije dvije godine ta suradnja postaje otvorena i konkretna. Zapuštena Baraka, kultno kutinsko mjesto za okupljanje mladih i realizaciju brojnih sadržaja je u suradnji s Gradom Kutinom i obnovljena, podsjeća Branko Kranjčević iz Kutinskog centra mladih

 

Planirani su i glazbeni događaji koji će vjerojatno , uz druge sadržaje saživjeti do kraja godine, dozvoli li to epidemiološka slika u Hrvatskoj.

 

Kroz svoje postojanje Kulturni centar mladih je surađivao i podržavao brojne programe drugih udruga .

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.