Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Grad Kutina osigurao 115.000,00 kn potpore poljoprivrednicima

5.000 kuna bespovratnih sredstava poljoprivrednim proizvođačima

5.000 kuna bespovratnih sredstava poljoprivrednim proizvođačima

U 2020. godini Grad Kutina je osigurao 115.000,00 kn potpore poljoprivrednicima radi poteškoća u poslovanju uzrokovanih epidemijom COVID-19.

S dolaskom epimedije korona virusa ograničeno je bilo kretanje, poslovanje i druženje, kako u Hrvatskoj tako i u gradu Kutini. Kako bi se suzbilo širenje epidemije covid-19 mnogi akteri morali su ograničiti svoje poslovanje ili ga prilagoditi novonastalim okolnostima.

Kako bi što manje osjetili poteškoće, odnosno kako bi im se omogućilo održavanje postojećih poslovnih aktivnosti,  Grad Kutina odlučio je  osigurati bespovratna sredstva poljoprivrednim proizvođačima na području Grada Kutine povezanih s učincima epidemije COVID-19.

Putem dodjele bespovratnih sredstava za održavanje postojeće razine poljoprivredne proizvodnje na samoopskrbnim i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima kojima je zbog posebne okolnosti uvjetovane koronavirusom narušena kontinuirana opskrba stanovništva hranom i poljoprivrednim proizvodima u sektoru biljne i stočarske proizvodnje, nastojalo se pomoći poljoprivrednicima u njihovom poslovanju.

Za dodjelu potpore po ovom programu svi podnositelji zahtjeva koji ispunjavaju uvjete mogli su ostvariti  5.000,00 kuna po poljoprivrednom gospodarstvu kojemu je onemogućen rad sukladno Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o mjeri obustave rada tržnica i svih objekata u sustavu tržnica u kojima se obavljaju druge djelatnosti te radi toga  nisu mogli prodavati svoje proizvode na tržnici i ostalim uslužnim objektima, te su time izgubili određeni prihod za vrijeme zabrane rada tržnice i ostalih objekata.

 

Zlatko Babić - digitalizacija A

 

“Poljoprivrednici su stoga od 21. svibnja do 1. srpnja mogli predati svoje zahtjeve za dodjelom potpore te su nam pristigla 23 zahtjeva i isplaćeno je 115.000,00 kuna. Koliko nam znače naši poljoprivrednici i njihovi proizvodi dokazali smo svi kada smo pohrlili na našu tržnicu pridržavajući se svih mjera prevencije i obradovali se domaćim proizvodima. Programima i potporama nastojimo omogućiti nesmetane gospodarske aktivnosti u našem gradu te poticati poslovanja, bilo gospodarstvenika, bilo poljoprivrednika te mi je drago da smo barem na ovaj način mogli pomoći našim poljoprivrednicima” rekao je gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić.

 

Grad Kutina1 -za web_610x407

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.