Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Iz policijske bilježnice

Glina: Pretragom pronađeno oružje i streljivo

Predajte dobrovoljno ilegalno oružje bez ikakvih sankcija

Predajte dobrovoljno ilegalno oružje bez ikakvih sankcija

Prošli tjedan po nalogu suda  obavljena je pretraga doma i drugih prostorija  73-godišnjaka s područja Gline. Pronađena je automatska puška, puška s glatkom cijevi, 19 komada puščanog streljiva, pištolj, 11 komada pištoljskog streljiva i dvije patrone.

Zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari biti će kazneno prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku, a zbog počinjenog prekršaja slijedi optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.

Podsjećamo građane da ako nedozvoljeno posjeduju oružje (pištolje, puške, poluautomatsko i automatsko oružje, vojno oružje, eksplozivna sredstva, bombe, streljivo i ostalo oružje) imaju obavezu i mogućnost prijaviti posjedovanje takvog oružja najbližoj policijskoj upravi ili policijskoj postaji radi predaje.

Policija će preuzeti oružje i streljivo na mjestu na kojem se ono nalazi, a o preuzetom oružju i streljivu će građaninu izdati potvrdu.Ako građani dragovoljno predaju oružje koje nedozvoljeno posjeduju, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.