Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Rezultati istraživanja proračunske transparentnosti – odlikaši su Glina, Novska i Sisak

Vrlo dobar za Kutinu, Petrinju i Popovaču

Vrlo dobar za Kutinu, Petrinju i Popovaču

Institut za javne financije predstavio je rezultate šestog ciklusa istraživanja proračunske transparentnosti hrvatskih županija, gradova i općina koje su ove godine ocijenjene sa prosječnom ocjenom 4,1, od mogućih 5. To je nastavak trenda rasta poboljšanja transparentnosti ovih jedinica lokalne i regionalne samouprave koje su prošle godine dobili zaključnu ocjenu Instituta 3,9, a prije šest godina u svom prvom istraživanju Institut im je dodijelio jedva prolaznih 1,8.

Prosječna ocjena transparentnosti hrvatskih gradova ove je godine 4,5, za razliku od prošlogodišnjih 4,3, a broj odlikaša narastao je sa prošlogodišnjih 65 na čak 87.

Inače, proračunsku transparentnost u Institutu ocjenjuju temeljem broja ključnih dokumenata objavljenim na web stranicama jedinica lokalne samouprave, i to – izvještaja o godišnjem izvršenju proračuna za 2018., izvještaja o polugodišnjem izvršenju proračuna za 2019., prijedlogu proračuna za 2020., izglasanom proračunu za 2020. i proračunskom vodiču za građane za 2020.

Najtransparentniji gradovi, gradovi odlikaši u našoj županiji su Glina, Novska i Sisak, a vrlo dobar su zaslužili Kutina, Petrinja i Popovača.

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.