Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Prihvaćen prijedlog Odluke o određivanju pravnih osoba od interesa za Civilnu zaštitu SMŽ

Donesena je na temelju procjene rizika od velikih nesreća

Donesena je na temelju procjene rizika od velikih nesreća

Na  sjednici Županijske skupštine, vijećnici su prihvatili  prijedlog Odluke o određivanju pravnih osoba od interesa za sustav civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije. Prijedlog je obrazložila  Blanka Bobetko Majstorović, pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša.

„Ova Odluka o određivanju pravnih osoba od interesa za civilnu zaštitu Sisačko-moslavačke županije donesena je na temelju procjene rizika od velikih nesreća Sisačko-moslavačke županije koju smo donijeli u veljači na 18.sjednici Županijske skupštine. U toj procjeni određene su sve operativne snage, isto tako i pravne osobe koje bi mogle sudjelovati u radu Stožera civilne zaštite i općenito Civilne zaštite županije. Odluka je trebala ići u svibnju na Županijsku skupštinu, međutim, čekali smo od Ministarstva unutarnjih poslova suglasnost koju smo dobili tijekom lipnja“, istaknula je Bobetko Majstorović.

Tako su pravne osobe od interesa za sustav civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije tvrtke Ceste Sisak, Županijska uprava za ceste Sisačko-moslavačke županije, tvrtka Montcogim Plinara, Moslavina Plin, Lječilište Topusko, Top terme Topusko, kao i Tehnička škola Sisak, Industrijsko-obrtnička škola Sisak te Srednja škola Petrinja. Prijedlog Odluke je usvojen jednoglasno.

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.