Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Pohvale upravama Domova za starije u našoj županiji

Odličnom organizacijom zadržana povoljna epidemiološka situacija

Odličnom organizacijom zadržana povoljna epidemiološka situacija

Na prošloj sjednici Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije, vijećnici su raspravljali o Izvješću o radu i financijskom poslovanju Doma za starije i nemoćne osobe Sisak, Doma za starije i nemoćne osobe Petrinja, Doma za starije osobe Glina te Doma za psihički bolesne odrasle osobe Petrinja za 2019.godinu.

Iz minimalnih financijskih standarda ili ti decentraliziranih sredstava, u prošloj godini je doznačeno je  8,8 milijuna kuna za dva doma, a to su Dom za starije i nemoćne osobe Sisak i Petrinja, jer oni su u sustavu decentraliziranih sredstava, ostala dva doma nisu i ta sredstva su iskorištena u iznosu od 99,73 posto, znači gotovo u potpunosti.  Oni su su svi bili u potpunosti popunjeni, osim Dom za starije osobe Glina, gdje inače kapacitet doma 74 korisnika i gdje je bilo vrlo malo korisnika kada su počeli raditi u 2018.godini, no u  2019.godini popunjenost je već dosegla  89 posto.

Pohvale za njihov rad imao je i HSU-ov Emil Franjević. „Ja bih se prije svega htio zahvaliti i pohvaliti rad našeg Civilnog stožera te svih ravnateljica domova za starije i nemoćne, koje su predanim radom uspjele sačuvati da nam virus COVID-19 ne uđe u naše domove za starije i nemoćne. Ja mislim da to niti jedna druga županija nije uspjela osim ove naše. To je dokaz da imamo vrlo kvalitetne ravnateljice koje samo tako dalje trebaju raditi. Druga stvar što sam se htio osvrnuti, je da je sušta potreba gradnje novih domova za starije i nemoćne, posebice u Sisku jer imamo oko 2400 molbi“, kazao je Franjević. Sva četiri izvješća u konačnici su usvojena jednoglasno od strane županijskih vijećnika.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.