Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Kutinsko ljeto 2020.

Kutinsko ljeto nudi niz sadržaja za svačiji ukus

Kutinsko ljeto nudi niz sadržaja za svačiji ukus

Kutinsko ljeto 2020. vas poziva da istražite Moslavačku goru, otkrijete neotkriveno Lonjsko polje, provedete večer uz ljetnu pozornicu Pučkog otvorenog učilišta ili uživate u kupanju i sportskim igrama na gradskom bazenu.

 

U koordinaciji Turističke zajednice grada Kutine i Športskog centra Kutina, a pod pokroviteljstvom Grada Kutine, u vremenu od 02.07. do 30.08. održavat će se manifestacija Kutinsko ljeto. Organizatori događanja u sklopu Kutinskog ljeta su udruge, sportski klubovi i ustanove grada Kutine.

 

Ovogodišnji će program oduševiti ljubitelje aktivnog odmora. U sklopu ljeta moći ćete se upustiti u istraživanje Moslavačke gore – skrivenog blaga naše prekrasne Moslavine i to na tri različita načina: trčeći uz Klub Jump na 2. Moslavina trailu, planinareći uz Rural Escape Tours na prvoj Garićgradskoj avanturi ili pedalirajući do nekih udaljenijih i skrivenijih kutaka gore uz Biciklistički klub Kutina i biciklijadu „Biciklom na Moslavačku goru“. U ponudi je trčanje, planinarenje ili bicikliranje moslavačkom šumom, pored starih kamenoloma, povijesnih ljepota poput srednjovjekovne utvrde Garić-grad, ostataka pavlinskog samostana, te brojnih vidikovaca s kojih sežu pogledi na moslavačke vinograde i močvarno carstvo Lonjskog polja.

 

Lonjsko polje

 

Otkrijte močvarno carstvo Parka prirode Lonjsko polje uz vikend programe Javne ustanove Parka prirode Lonjsko polje. Više informacija možete pronaći na Internet stranici www.pp-lonjsko-polje.hr.

 

Svakog četvrtka u srpnju, na ljetnoj pozornici Pučkog otvorenog učilišta, održavat će se zanimljiva i drugačija događanja – počevši od glazbenih, stand up i plesnih nastupa pa sve do filmskih večeri pod zvijezdama.

 

Za sve oni koji žele „uskočiti“ u Kutinsko ljeto, to će moći napraviti na gradskom bazenu u Kutini. Tijekom srpnja bazen će svaki dan raditi u vremenu od 9:00 – 20:00 sati (sve do 23. kolovoza), uz napomenu da se radno vrijeme bazena u kolovozu mijenja (10:00 – 20:00 sati).

 

Gradski bazen

 

 

Kutinski ugostitelji i ove su se godine pobrinuli za gastronomski doživljaj Kutinskog ljeta. U vremenu održavanja manifestacije u prostorima caffe barova Black Velvet i Quince Club of Arts moći će se uživati u koktelima „Kutinsko ljeto“, u Slastičarnici Kira probati osvježavajući kolač „Kutinsko ljeto“, Glaze fast bistro & bar u svoju ponudu uvodi Cheesecake „Kutinsko ljeto“, u Hotelu Kutina može se pojesti pizza „Kutinsko ljeto“ – koja se toliko udomaćila da je u ponudi kroz cijelu godinu, dok će se u prostoru Zdravljaka Mans moći uživati u najboljoj ljetnoj poslastici – sladoledu „Kutinsko ljeto“.

 

Programi ljeta prilagođeni su manjim skupinama ljudi, kako bi se mogle ispoštovati sve epidemiološke mjere koje su propisane od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

 

Ukoliko vas put u Kutinu dovede u danima kada nema organiziranih događanja, nudimo sljedeće prijedloge za uživanje u zagrljaju Lonjskog polja i trsnog gorja:

 

  • Posjetite Posjetiteljski centar Repušnica i otkrijte Lonjsko polje – jedno od najvećih zaštićenih močvarnih područja Dunavskog porječja,
  • Istražite biciklističke, planinarske rute i stare utvrde Moslavačke gore. Kartu za njihovo istraživanje možete podignuti u uredu Turističke zajednice grada Kutine (Tržna 8) ili u trgovini Pun Ceker,
  • Kušajte tradicionalnu moslavačku kuhinju sljubljenu s autohtonim moslavačkim vinima u vinarijama smještenim u sklopu Moslavačke vinske ceste. Više informacija o Moslavačkoj vinskoj cesti možete pronaći u vinskom časopisu TZG KT – Moslavina puna čaša.,
  • Doživite povijest Moslavine u Muzeju Moslavine, posjetite kasnobaroknu crkvu sv. Marije Snježne ili istražite moslavačke trijemove smještene u Crkvenoj ulici.

 

Raznolika kulturna ponuda, sportski sadržaji, tradicionalni specijaliteti, vrhunska vina, sve to jamči dobar ljetni provod u Kutini, destinaciji koju posjetitelji tek otkrivaju i gostu predstavlja, potpuno iznenađenje!

 

Više informacija na Internet stranici: www.turizam-kutina.hr

Službena facebook stranica: www.facebook.com/kutinskoljeto/

 

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.