Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

“Zašto Kristina Ikić Baniček bježi od pitanja vezanih uz sumnju na kriminal te zlouporabu položaja i ovlasti?”

Priopćenje Kluba vijećnika HDZ, HKS, HSLS i nezavisne Vlatke Vukelić u GV Grada Siska

Priopćenje Kluba vijećnika HDZ, HKS, HSLS i nezavisne Vlatke Vukelić u GV Grada Siska

“S obzirom da je već ustaljena praksa SDP-ove gradonačelnice da njezini dizači ruku setom unaprijed naručenih pitanja obmanjuju sisačku javnost i stvaraju mitove o čudima koja se događaju u Sisku, danas nismo prisustvovali sjednici Gradskog vijeća. Ovim putem javno pozivamo gradonačelnicu Kristinu Ikić Baniček da umjesto bahaćenja i skrivanja, odgovori na sva do sad postavljena pitanja, naravno ukoliko joj to dopusti stranački kolega i suprug Darko Baniček. On je u još jednoj povlaštenoj kategoriji, budući mu je dopušten uvid u službene dokumente.

Sve češće se spominju navodne kriminalne radnje u gradskim trgovačkim društvima i ustanovama, Vodovodu i ŠRC-u, a ovih dana podigla se prašina oko nabavke novog vodenog tobogana u sklopu bazenskog kompleksa u Capragu, tobogana koji ne završava u bazenu, a koji su Siščani platili vrtoglavih 1,727 milijuna kuna!

Ima se za vodeni tobogan koji ne ide u bazen, a radnici u trgovačkim društvima svedeni su na minimalac i još ih se prvotnom verzijom htjelo spustiti i ispod zakonom propisanog minimuma, što su na sreću, uvidjeli sindikati i promptno reagirali. Nema se ni za plaće odgajateljica u vrtiću, pa su tako odgajateljice s preko 20, 30 godina staža u struci dovedene na plaću nešto sitno iznad 4000 kuna.

Sve više jača dojam kako se steže obruč oko SDP-ove gradonačelnice Kristine Ikić Baniček, pa se postavlja pitanje hoće li ju zbog gradskih afera, pred sudom zastupati isto odvjetničko društvo u kojem radi bivši SDP-ov vijećnik Gradskog vijeća Grada Siska, a danas odvjetnik u Zagrebu i navodno bliski obiteljski prijatelj gradonačelnice, Siniša Babić. To odvjetničko društvo trenutno iz proračuna svih nas Siščana zastupa Grad Sisak te ustanove i trgovačka društva u vlasništvu Grada Siska, pa čak i Zajednicu sportskih udruga Grada Siska. Isplaćuju se sredstva za pravna savjetovanja i zastupanja te najzanimljivije, bilo pravnog posla ili ne, isplaćuje se mjesečni paušal koji je na godišnjoj razini oko vrtoglavih 400.000 kuna.

S obzirom da je zanimljiv prsten oko ŠRC-a, skrenut ćemo ponovo pozornost na zanimljivo ime tvrtke KIB-Kristina Ikić Baniček I(i) DABI- DArko BanIček. I dalje nas zanima navodno pogodovanje tvrtki KIBIDABI koja je za 10.000 kn zakupila Ledenu dvoranu Zibel i organizirala koncert naplaćujući za sebe ulaznice od kojih je imala toliku zaradu da je ŠRC u startu propustio zaraditi oko 200.000 kuna? Zašto je istoj tvrtki dopušteno da prodaje piće i uzme svu zaradu od koncerta, nismo dobili odgovor, kao ni je li gradonačelnica ili netko jako blizak gradonačelnici stvarni vlasnik tvrtke KIBIDABI?

Afere oko Ledene dvorane idu i dalje. Investiciju u startu vrijednu preko 27 milijuna kuna financiraju Siščani kreditnim zaduženjem, a izgrađena je prema projektu projektnog ureda KAP4. Probijen je navodno iznos na preko 50 milijuna kuna i što mi danas imamo: 50 milijuna kuna, kredit s jedne strane i uplakane male Siščane s druge strane koji istu tu dvoranu ne smiju koristiti zbog SDP-ove gradonačelnice.

Nigdje na svijetu nema to što ima kod nas u Sisku. Osim te, u Sisku se treba graditi još jedna dvorana i to sportska dvorana u Zvonimirovoj ulici a i ovu će slučajno, baš kao i Ledenu projektirati KAP4 iz Zagreba uz Degal tehniku iz Virovitice. Ukupna ponuđena cijena za projektiranje i gradnju, po metodi ključ u ruke je 37 milijuna kuna. Odluku o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja nakon provedenog javnog natječaja donijela je i u ovome slučaju pogodite – SDP-ova gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Navedena firma sisačkoj je javnosti poznata jer je radila i projekt rekonstrukcije otvorenog kompleksa bazena u Capragu, investicije teške 5 milijuna kuna.

Prsten oko sisačke gradonačelnice postao je pretijesan, sve ju se rjeđe može vidjeti na sisačkim ulicama. A kada će dati odgovor na ova ključna pitanja?

Možda je to dio strategije koju joj je savjetovao njen politički mentor Davorko Vidović, koji nas je sve nedavno šokirao izjavom u nacionalnim medijima da je od 30.5. Dana državnosti, bolji 9. svibnja 1944. Ususret predstojećim parlamentarnim izborima na kojima se sve više za listu spominje njeno ime, postavljamo pitanje je li Sisak postao bazen za financiranje SDP-ovih kandidata? Pitanje je samo, hoće li se ova ekipa, kao što je slučaj s famoznim skupim toboganom u Capragu, nakon turbulentnog spusta, hladiti na „suhom“?”

Klub vijećnika HDZ, HKS, HSLS i nezavisna Vlatka Vukelić


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.