Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

[VIDEO] Novi singl Luke Nižetića uz kojeg ćete plesati ovog ljeta!

Kako sve reći u jednoj riječi – jednostavno reci ‘Ae’

Kako sve reći u jednoj riječi – jednostavno reci ‘Ae’

Splitski glazbenik kraj izolacije slavi novim singlom i spotom koji je ovih dana zaplovio domaćim eterom pod imenom ‘Ae’!

Nakon 19 godina i moje pjesme ‘Ludi grade’ koju sam izveo na Melodijama hrvatskog Jadrana s radošću mogu obznaniti da ponovo imam pjesmu o Splitu što mogu zahvaliti autorskom tandemu Mariju i Branimiru Mihaljeviću. O Splitu je već puno toga rečeno, napisano i opjevano pa bi mi bilo drago da i ova pjesma zaživi među svima kojima je srcu prirastao ‘Najluđi grad na svitu’, kako ga je najbolje opisala Njegova Svitlost u Velom mistu”, otkriva nam Luka Nižetić.

Dodaje kako je Mario Mihaljević vrsno prepoznao senzibilitet Splita, donijevši originalan, vjerodostojan i duhovit tekst na temelju kojeg Branimiru Mihaljeviću nije bilo teško raspisati pravu južnjačku, prpošnu i plesnu melodiju.

Kako bi dodali i notu autentičnog zvuka Mediterana ugostili smo članove klape Kampanel s kojima sam imao priliku surađivati 2010. godine na pjesmi ‘Život curi’ za Splitski festival. Namjera mi je bila s pjesmom ‘Ae’ nakon deset godina ponovo se vratiti na Prokurative, no kako je situacija s koronom svima poremetila planove i stavila nas u neizvjesnost na kraju sam odlučio ubrzati njen izlazak.”

Luka priznaje da se naslov pjesme nametnuo iz teksta gdje je odabir pao na riječ ‘Ae’ jer se radi se o jedinstvenoj splitskoj uzrečici koja ovisno o kontekstu u kojem se sugovornici nalaze, tonalitetu i gestikulaciji pri izgovoru može predstavljati različite emotivne i komunikativne reakcije – od čuđenja, potvrde, ushićenja, ravnodušnosti ili pitanja, što je svakako stavlja u jedan od niza fenomena Dalmacije.

 


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.